keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Rally-tokon alkeiskurssi osa 6

Rally-tokon viimeinen kerta siirtyi, liittyen todennäköisesti erittäin huonoon keliin, joka tuolloin oli... Kuitenkin tällä viikolla oli lopulta se viimeinen kerta.

Emme olleet Rikin kanssa kumpikaan ihan täysillä mukana henkisesti. Keskittyminen ei kummallakaan ollut kovin hyvä. Itse unohtelin, miten liikkeet tehtiin ja esim. hyppy ja juoksu kyltillä unohdin melkeinpä joka kerta juosta hypyn jälkeen. Spiraalin vasemmalle tein ekalla kerralla pujottelutyyliin...

Mutta siis eipä Rikikään jaksanut keskittyä ja lähti toisinaan nuuhkuttelemaan toiseen suuntaan. Kääntyminen 270 astetta vasemmalle onnistui vain pari kertaa, vaikka aiemmin Riki on osannut takapuoltaan kääntää oikealla tavalla.

Eli ihan ei putkeen mennyt.

Kokeilimme uusiakin juttuja. Kyseessä oli taas ylemmän luokan liike, jossa koira lähetetään merkille, siellä odottamaan ja kutsutaan luokse, kun itse jatketaan etenemistä. Ja myös kokeilimme liikettä, jossa koira jää paikalleen istumaan ja itse jatketaan matkaa ja koira pyydetään seuraamaan ennen seuraavaa kylttiä.

Näistä liikkeistä toinen onnistuisi varmasti, kun muutaman kerran jaksetaan treenata. Tuo ensimmäinen onkin sitten toinen juttu... Kokeiltiin vasta merkin opettelua. Rikin kanssa vietiin herkku merkin luo, siirryttiin metrin päähän ja annoin käskyn merkki, jolloin sai Riki hakea namin. Lopulta siirryttiin siihen, että käskin merkille, jolloin kouluttaja heitti herkun, kun Riki merkille siirtyi. Paljon treeniä tarvitaan, mutta eipä sitä tarvitsekaan heti osata. On jo sen verran haastava liike, eikä tosiaan alokasluokan liike ole.

Mutta oli kiva kurssi. Opittiin paljon ja saatiin motivaatiota opetella lisää uusia juttuja. Ja jospa jossain vaiheessa saisi toisillekin opetettua rally-tokoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti