maanantai 6. tammikuuta 2014

Koirankopit

Vihdoin ja viimein koirankopit ovat siinä tilanteessa, että toisesta uupuu vain katto ja sekin on valmiina, odotellaan vain huopien liiman kuivumista huomiseen, jotta nostetaan katto paikalleen. Kopit on rakennettu hieman eri tavalla, vaikkakin perusperiaate on ollut molemmissa sama. 

Pohjana on eurolava kokoa 80x120 cm. Reunat ensimmäiseen tehtiin kakkoskakkosesta, toiseen kakkosnelosesta, jotta saatiin suoraan korkeampi reuna eristeiden ja pohjalevyjen peittämiseen. 


Ensimmäiseen versioon seinän rakenne tehtiin myös kakkoskakkosesta, toiseen versioon kulmiin laitettiin kakkosnelosta. Oviaukko on leveydeltään muistaakseni n. 40-45 cm x 55 cm. Seinät rakennettiin ihan vain ulkovuorauspaneelista 120x20 mm. 


Ensimmäinen versio katosta toi korotusta koppiin ihan hirvittävän paljon! Muutenkin siinä pystyttämisvaiheessa kauhisteltiin, että ei nyt mitat pitäneetkään aivan paikkaansa, kun sitä korkeutta alkoi vaan tulla ja tulla lisää... Toiseen versioon tiputettiin rakenteen korkeutta 20 cm eli kun ensimmäisen sisäkorkeus piti alunperin olla 85 cm, laitettiin toiseen 65 cm. Ja ensimmäiseen tuli vielä katon korkeus lisää, mikä oli varmaan se noin reilu 10 cm. 

Toinen katto rakennettiin hieman eri tavalla. Käytettiin hieman vähemmän puutakin siihen... Ei pitäisi niin isolta näyttää, eikä ainakaan paina niin paljoa kuin ensimmäinen. 


Kuvassa on siis se ensimmäinen koppi ja kuten huomaa, kopista tuli melko korkea... Koppi onkin tarkoitettu Rikille, joka ei todellakaan edes hyppisi katolle. Toisesta tulee matalampi, eikä minulla ole hajuakaan yrittääkö Adakaan hyppiä katolle. Katto on kuitenkin huopaa, että ei pitäisi liian liukkaaksi mennä. Tähän hätään ei ainakaan mitään liuskaa olla sinne rakentamassa. Katsellaan sitten joskus. 

Lopuksi voin vaan todeta, että ensi kerralla, kun suunnittelen jotain tällaista rakennusprojektia, toivon todellakin, että itse "rakennusmestarikin" olisi kiinnostunut asiasta jo suunnittelussa, eikä vasta rakennusvaiheessa. Mitat ei mennyt kuten suunnittelin, koska en tiennyt, miten toinen kopit oikeasti rakentaa. Ja puutavara ei riittänyt laisinkaan... Paneeli riitti eiliseen asti, mutta ennen joulua käytiin jo kakkoskakkosta lisää ja kakkosnelostakin sitten ostettiin. Projekti kesti kuukauden verran. Ei ainakaan voi sanoa, että oltaisiin kiirettä pitänyt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti