tiistai 2. tammikuuta 2018

Juoksukontaktitreenit

Viime aikoina olen ollut melko epätoivoinen, kuinka saisin sekä Taigan että Adan oppimaan juoksukontaktit agilityssa. Ada on oppinut alastulot, mutta ylösmenot ovat olleet todella iso haaste. Saatiin kouluttajalta neuvoksi kokeilla bumpperin kanssa oikean askelluksen opettelemista. Taigan kanssa olemme tehneet ja edenneet, kuten juoksukontaktikurssilla on neuvottu, mutta liekö Taigan kasvu tuonut ongelmat, että nyt koko puomia tehdessä Taigan osumat kontaktin alastulolle ovat suorastaan kauheaa katsottavaa! Otin lauantaina videolle treeniä ja tietokoneella hidastin kuvaa. Osumat olivat ehkä etujalalla, mutta nekin jo koiran terveyden kannalta kauheaa katsottavaa. Ohessa video lauantailta. 


Maanantaina kävimme sekä Adan että Taigan kanssa treenailemassa. Adan kanssa laskettiin viime viikolla puomin nousuosa maksipöytää vasten, jotta saatiin palkattua ylösnousut oikeanlaisesta osumasta, eikä alastulot sotkisi palkkausta. Adalle saatiin jo hyviä osumia. Taigan osuuden otin taas videolla, jotta saisin hidastuksista tarkastettua, minkälaiset osumat oikeasti olivat. Edelleenkään osumat eivät olleet sellaisia kuin toivoin. 


Tänään kävimme taas molempien koirien kanssa juoksukontaktia treenaamassa. Adan kanssa treeni meni loistavasti. Lähdimme liikenteeseen muistuttamalla mieleen takapään käyttöä peruuttamisella, jonka jälkeen juoksutin Adaa maksipöydälle. Lopulta teimme kokonaista puomia. Palkkasin Adaa ensin erikseen ylösnoususta ja sen jälkeen alastulosta. Lopulta palkkasin vain alastulon jälkeen kokonaisen puomin suorittamisesta. Toivotaan, että nyt jäisi Adalle mieleen oikea rytmi. Edelleen siis teimme jokaisen kerran bumpperin kanssa. 

Taigan kanssa teimme paljon töitä takapään käytön suhteen. Teimme peruuttamista, maksipöydältä juoksemista, isolla puomilla alasnousua pöydältä puomille nousten ja lopulta kokonaista puomia. Välissä muistuttelimme mieleen uudelleen peruuttamista. En tiedä, hoksasiko Taiga vielä, että osuma pitäisi tulla takajaloilla, mutta lopulta kuitenkin saimme hyvän osuman ja siihen lopetimme. 


Tänään treenailimme myös Adan kanssa lähdössä odottamista. Adan piti malttaa istua paikallaan ja odottaa käskyä, vaikka itse liikuin, sipsutin ja juoksin. Yllätyin, miten hyvin Ada odotti! Adan kanssa kokeilimme myös pitkästä aikaa pussia, eikä siinä ollut ongelmia. Taigan kanssa keskityimme muuten pelkästään juoksukontaktiin, mutta kokeilimme myös pussia. Ensimmäisen kerran Taiga epäröi, mutta nostin pussia, joten Taiga näki tulla läpi. Muutaman kerran nostin, kunnes Taiga sai onnistuneesti juosta omatoimisesti alusta loppuun pussin läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti