sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Keppi- ja puomitreeniä

Tänään käytiin kaverin kanssa jälleen treenailemassa yhdessä. Nyt oltiin meidän normaalissa hallissa, jotta pystyimme myös kunnolla kontakteja treenaamaan. Selkä vaivaa edelleen, joten itse en juossut rataa ollenkaan. Rakensin kaverille kuitenkin radan, jossa hän toiveidensa mukaan pystyi käännöksiä harjoittelemaan. 


Oma treeni aloitettiin Adan kanssa puomin parissa. Tarkoituksena oli saada hieman puomille tulokulmaa käännettyä sivummalle. Ensin teimme pari toistoa suoraan. Jätin Adan lähtöpaikalle aidan taakse, kävelin itse puomin vierelle ja lähetin Adan matkaan. Ongelmaksi muodostui oma etumatkani, jolloin Ada teki loikan kontaktialueen yli. Mutta kun jäin odottamaan Adaa lähemmäksi, en ehtinyt mukana alastulolle ja Ada hyppäsi hieman sivuun kontaktialueelta. Laitoin targetin puomin keskelle, johon palkkasin ylöstulon ja alastulolle ehdin mukana, kun Ada söi herkut ennen matkan jatkoa. Kun puomille tultiin hieman sivusta, ylöstulo tapahtui hieman liian ylös kontaktialueelle osuen, mutta yleensä Ada joitakin poikkeuksia lukuunottamatta osui kontaktialueelle. Toki asiaan saattoi vaikuttaa, etten pystynyt liikkumaan oikealla tahdilla Adan kanssa. 


Taigan kanssa treenailtiin puomille peruutusta, mutta muuten tarkoitus oli jättää puomitreeni tekemättä, koska Taigan kanssa olisi tarvinnut liikkua enemmän. Pari kertaa kokeilin, koska Taiga epäröi puomia, mutta ilman omaa juoksua, treeni ei ollut kunnollista. Teimme lisäksi keinua ja sitä myös Taiga epäröi, mutta avustettuna meni kyllä loppuun asti. Targetille en pystynyt palkkaamaan selkäkivun vuoksi, joten juoksimme keinun läpi ilman pysäytystä, mikä todennäköisesti on muutenkin Taigallekin parempi vaihtoehto. 


Edellisissä pienryhmätreeneissä ymmärsin oikeasti, miten nopeasti keppitreeneissä tulisi edetä. Teimme tänään kouluttajan ohjeiden mukaan ja aloitin vahvistamalla neljää keppiä kaksilla ohjureilla. Taiga ei alkuun pystynyt ollenkaan keskittymään, kun kaveri treenasi samaan aikaan hallissa oman koiransa kanssa ja Taiga kävi jatkuvaan häiritsemässä heitä. Kun he lähtivät hallista, Taiga sai keskittyä kunnolla ja teki todella hyvää suoritusta kepillä! Taiga eteni niin vahvasti, että uskalsin kokeilla kuudella kepillä ja kaksilla ohjureilla. Ja Taiga teki edelleen loistavalla energialla ja ei kertaakaan tehnyt väärin. Parin toiston jälkeen jätin keskelle yhteen väliin vain yhden ohjurin. Seuraavaksi jätin toiseenkin väliin keskelle yhden ohjurin. Sitten otin jo heti pois toisen ohjurin ensimmäisestä keppivälistä ja lopulta otin viimeisestä keppivälistä toisen ohjurin pois. Ja teimme vielä kaksi täydellistä suoritusta kuudella kepillä ja yksillä ohjureilla!! Loistava Taiga! Sitten en uskaltanut enää edetä vaan jätettiin Taiga hautomaan keppejä mielessään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti