sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Aksatreeniä uudessa ympäristössä

Vuokrasimme kaverin kanssa hallin, jossa on keinonurmi ja erilaiset esteet kuin meidän normaalilla treenihallilla. Päätavoitteeni oli Adan kanssa treenata tätä toista rengasmallia, johon meillä on monet kisaradat kaatuneet, kun Ada on väistänyt kyseisen renkaan radalla. Taiga lähti mukaan niin sanotusti huvin vuoksi ja periaatteella, että kokeillaan sitä, mikä hyvältä tuntuu. 

Adan kanssa kokeilimme ensin rengasta. Tänään kyseisen renkaan kanssa ei ollut ongelmia. Oli aivan sama, missä itse olin, kunhan liikuin siten, että olin renkaan toisella puolella Adan kanssa yhtä aikaa. Muussa tapauksessa Ada kääntyi minua katsomaan jo ennen kuin oli kunnolla laskeutunut alas. 

Adan kanssa teimme myös puomilla ylösnousuharjoituksia. Pumpperia ei ollut, mutta otin riskin ja kokeiltiin ilman. Osumat olivat hyviä, mutta valitettavasti puomi ei ollut paras mahdollinen meidän treeniimme, koska se heilui paljon. Ada tuli todella epävarmaksi kyseisellä puomilla, joten lopetimme puomitreenin lyhyeen muutaman toiston jälkeen. Toisella kierroksella ei enää puomia treenattu ollenkaan vaan keskityttiin renkaaseen, odottamiseen ja liikkumiseen erilaisella, liukkaamalla pinnalla. Kaverikin totesi, että Ada liikkuu paljon vauhdikkaammin ja sujuvammin kuin samassa hallissa olleissa tapsanmölleissä. Ada kävikin seuraavana päivänä möllien jälkeen hierottavana, joten se todennäköisesti vaikuttaa asiaan. 

Taigan kanssa teimme myös puomia. Taiga valitettavasti tippui puomin ylimmältä osalta alas. Taigan tasapaino ei vielä paras ole ja puomin voimakas heiluminen ei ollut hyvä yhdistelmä. Taiga ei näkyvästi satuttanut itseään, joten otin vain reippaasti Taigan mukaani ja pannasta kiinni pitäen ohjasin takaisin puomille. Taiga oli todella epävarma, eikä olisi halunnut puomille enää mennä, mutta pari kertaa Taiga meni puomin läpi minun pitäessäni Taigaa pannasta kiinni rajoittaakseni vauhtia. Sen jälkeen siirsimme puomin kokonaan sivuun, eikä kaverikaan uskaltanut enää omien koiriensakaan kanssa tehdä kyseistä puomia. 

Taigan kanssa kokeilimme myös rengasta. Liian nopeasti ajattelin nostaa renkaan suoraan maksikorkeudelle. Taiga teki ensimmäistä kertaa kyseistä rengasmallia, joten muutaman ali- ja ohijuoksun jälkeen laskimme renkaan takaisin alas. Muutaman onnistuneen suorituksen jälkeen nostimme renkaan takaisin maksikorkeudelle ja muutaman kerran Taiga teki sen onnistuneesti. 

Kokeilimme pitkästä aikaa Taigan kanssa myös A-estettä. Liekö puomilta putoamisen takia Taiga alkuun väisti A-estettä. Taas pannasta pitäen ohjasin Taigan A:lle ja lopulta Taiga teki esteen takaakierron kautta esteelle tullen hienoilla ylösnousuilla ja alasmenoilla. Taiga ei mörköillyt ollenkaan kaveria, jonka Taiga tänään näki ensimmäistä kertaa, eikä kaverin liikkuminen lähellä haitannut ollenkaan Taigan keskittymiseen.

Kaikesta huolimatta treeneistä jäi hyvä mieli ja saimme hyvin onnistuneita suorituksia tehtyä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti