sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Viikon aksapläjäys

Viikko alkoi Adan treeni-illalla. En edes osaa nimetä kaikkea, mitä olisi pitänyt osata. Lähdössä heti ensimmäisenä olisi pitänyt saada ohjattua koira kauempaa sivuttaisen aidan yli ja menemään putkeen, jonka toisessa päässä itse oli koiraa lähettämässä. Ihan ei meillä sujunut. Adalla oli niin vahva kontakti minuun, että sivuttainen hyppy jäi joka kerta väliin ja juoksi suoraan minun luokseni. Lopulta harjoittelimme lähempää ja palkkaajan kanssa, mutta varsinainen radalle lähtö tapahtui suoraan putkeen. Ada kuitenkin malttoi odottaa lähdössä hyvin, vaikkakin kerran viereisellä radalla kuulunut tule, tule houkutti Adan karkaamaan kerran lähdöstä.

Alkuun teimme pari kertaa keinua irrallisena ennen radan aloittamista. Ensimmäisen kerran Ada teki epäröimättä, mutta pari seuraavaa kertaa hieman varovaisemmin. Radalla kuitenkaan Ada ei epäröinyt vaan teki keinun hienosti ja yllätyin, miten hyvin takaaleikkaus onnistui. Tai oikeammin viskileikkaus. Ada teki aivan loistavalla energialla ja saimme puomillakin hyvät osumat radalla. Pumpperin laitoin radalle, kuten toinen kouluttaja oli suositellutkin. Ohessa video Adan radasta. Lopussa meinasi kiire jo tulla! 


Taigan treeneissä harjoiteltiin päällejuoksuja ja pimeää putkikulmaa. Taigallakin oli hyvä viikko ja teki hyvällä energialla töitä. Kouluttaja totesi, että selkeästi tekee paremmin, kun minä itse palkkasin. Suorilla ei haittaa etupalkkaaja, mutta muuten tuntuu hieman häiritsevn Taigan keskittymistä toisinaan. Ongelma oli lähinnä minun ajoitukset saada oikeaksi. Valssissakin olin koko ajan liian myöhässä, mutta lopulta saimma sen ajoittumaan suht hyvin. 

Radalla neljäs ja viides este olivat sivuttaisia aitoja, jotka tehtiin päällejuoksuna. Radalla käännyttiin pimeän putkikulman jälkeen valssilla ja takaakierrolla tekemään rataa takaisinpäin, jolloin päällejuoksut tehtiin toisesta suunnasta ja toisin päin. Tämä toinen puoli oli selkeästi meille ja muillekin hankalampi suorittaa. Kaikki halusivat juosta toisen aidan sijaan suoraan putkeen. Taiga saatiin aidan yli, kun kouluttaja palkkasi aidan takana. 

Lopuksi teimme taas keppejä samalla tekniikalla kuin edellisenkin kerran. 

Viikko lopetettiin agilityn osalta taas kaverin kanssa vuokraten keinonurmihalli. Otin molemmat koirat mukaan ja aloitin Taigan kanssa peruuttamalla. Kaveri halusi, että neuvon viskileikkauksessa ja tätä myös Taigan kanssa kokeilin. Hieman teimme taas keppejä, edelleen neljällä ja ohjureiden kanssa. Maksirenkaan kanssa ongelmana oli, että Taiga ei tehnyt rengasta, jos minä olin palkkaamassa edessä, mutta kaverin palkatessa ja minun hetsatessani Taiga teki renkaan montakin kertaa. Mikä lie tänään vaivasi... Muutenkin Taiga oli hieman erilaisella fiiliksellä tekemässä. Energiaa oli paljon ja tarjosi esteitä, jotka eivät oikeastaan edes tarjolla olleet. Sylkkäriäkin taas muistuteltiin, mutta ei jotenkin irronnut toisin kuin poispäinkäännös, johon Taiga tällä kertaa paremmin tarttui. 

Adan kanssa tehtiin kepit ja viskileikkaus yhdistelmää. Muistuteltiin myös peruuttamista puomille. Rengasta toki tuolla hallilla aina treenaillaan myös ja tälläkään kertaa ei ongelmia sen suhteen ollut. Keinua harjoittelimme säätämään, kun kaveri halusi matalammalla tehdä ja sitä myös Adan kanssa tehtiin. Meidänkin hallille on uudet säädettävät keinut saapuneet. Uusi rengaskin on tullut, mutta hyvä on silti käydä toisessakin paikassa treenailemassa. Adan kanssa harjoiteltiin vippausta pitkästä aikaa. Tälläkin kertaa meinasi hankalaa olla. Kai se maksikoiralle ei ihan loogisin vaihtoehto ole pyörähtää siivekkeen ympäri vippauksella. Tajusin kuitenkin, että jäädessäni hieman taakse ja ojentaessani kättäni enemmän sain kierrä-käskyn avulla Adan pyörähtämään miten halusinkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti