tiistai 14. elokuuta 2012

Pikapäivitystä

Kylläpä on niin hieno keksintö tuo koiran kanssa pyöräilyyn tarkoitettu setti. Varmasti monella toimii, mutta ei toimi meillä. Onneksi puoleen hintaan vain oli, vaikkei mitenkään erityisen kallis muutenkaan olisi ollut... Mutta tänään siis kokeilin ensimmäistä kertaa kyseistä laitetta. Ensinnäkään niin kireällä en sitä saanut, etteikö olisi vääntynyt menosuuntaan heti liikkeelle lähtiessä... Ai miten niin muka innokas lähtijä... Ja siinä samalla sitten nykäisee sen verran, että tipun itse pyörän selästä pois. Että se siitä sitten. Lähtöä yritettiin varmaan reilun vartin verran ja lopulta annoin periksi. Emme päässeet edes pihasta pois. Rikin kanssa turvallisempi vaihtoehto on laittaa hihna ohjaustangon keskiosaan kiinni. Ei vaikuta minun kyydissä pysymiseen eikä ohjaukseen millään tavalla. No, sen verran ärsyynnyin aamulla, joten parempi oli vain laittaa koira takaisin sisään ja purkaa ylimääräiset setit pyörästä... Eli se siitä lenkistä sitten. 

Eilen aamulla luulin löytäneeni Silverin takajalasta punkin. Ajattelin jo, että onpa kummallista, kun ei kuuteen vuoteen punkkeja ole kissoissa näkynyt. Jätin poistamisen iltaan, jotta oltaisiin miehen kanssa molemmat sitä poistamassa. Rikille pystyn hoitotoimenpiteitä yksin tekemään (paitsi korvat puhdistamaan..), mutta kissoille saan (lue: uskallan) ainoastaan matolääkkeet yksin antaa. Silverillä oli joskus korvapunkki ja silloinkin toinen laittoi paksut rukkaset käteen ja piti kissaa kiinni, kun toinen laittoi tipat korviin. Nyt Silveri oli sohvan selkänojalla. Pidin kevyesti omalla painollani kissaa paikallaan, kun mies yritti punkkipihdeillä "punkkia" poistaa. Silveriä "punkin" "kopelointi" sattui ja tarkemmalla tarkastelulla katseltiin, että ehkäpä se ei olekaan punkki... Sitä sitten siinä tarkasteltiin ja vielä tänä aamuna ennen eläinlääkärille soittoa sitä tutkin, jotta osaisin tarkkaan kuvailla lääkärille pattia. Nyt on aika varattuna perjantaille tutkimuksiin. Eläinlääkäri oli sitä mieltä, että kyseessä voisi olla esimerkiksi jonkinlainen ihokasvain... Syyliä ym mietti, mutta totesi kuitenkin kyseessä olevan nuori kissa. Nyt mennään sitten tutkimaan asiaa tarkemmin. Leikkaamiseen ei tällä viikolla aikoja ole, mutta jos siltä näyttää, perjantaina varaillaan leikkausaikaa. 

Patti on punkin näköinen, mutta reunasta näkee, että on ihossa kiinni. Hieman lilampi väriltään ja kasvanut pitkulaisesti ulkospäin. Pituutta on noin 1,5 cm. Halkaisijaltaan noin 0,5-1 cm. Tuntuu hieman pehmeältä ja sen "kopeloinnin" jälkeen on alkanut hieman aristaa. Muuten ei Silverin voinnissa ja olemuksessa muutoksia. 

Ja on tosiaan sen verran iso, että punkki olisi jo tippunut irti... Ja siinä on lisäksi jonkinlainen rupi.. Tai ainakin meistä se näyttää ruvelta. Ja punkeissa ei varmaankaan rupia ole... Mutta jospa sitä ollaan perjantaina viisaampia asiasta. Kantohäkki jo varattu lainaan. Pääsee Silveri pitkästä aikaa matkustamaan... 

4 kommenttia:

  1. Toiset kehuu maasta taivaisiin sen koirapyöräsettihomman, toisilla vaan huonoja kokemuksia.. Itse edelleenki mietin että kokeilenko vai en :D Mutta Rikihän vetää niin hyvin, että ette tarvi sellaista, sehän pysyy pyörän edessä? :)

    Toivottavasti Silverin patti ei oo mitään vakavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tuo ei oo sellane vetämiseen tarkoitettu vaan sellane mikä laitetaan satulan tankoon kiinni ja koira juoksisi sivulla. Nyt ei olla vedätetty muutamaan viikkoon. Juoksulenkeillä vaan kuntoa kohoteltu. Ja edessä tosiaan pysyy jos vedetään. Kunhan vaan jaksaisi vetää...

      Poista
    2. Minä oon kattonu jotain sellasta koirapyöräilylaitetta, joka kai tulis renkaaseen kiinni? Voiko olla, en muista.. Semmosta kuitenkin ite miettiny, ja siinä koira juoksis kans pyörän vieressä :)

      Poista
    3. Ai jaa! Ite en oo kuullukaan sellaisesta. Toisaalta en kyllä enää uskaltaisi kokeillakaan. :) Vanhassa vara parempi vai miten se menikään...

      Poista