tiistai 21. elokuuta 2012

Virtapiikki

Kylläpä on tosiaan Riki välillä sellainen virtapiikki, että hermot menee. Eilen yritin töiden jälkeen lähteä kuluttamaan pojan virtaa pyöräillen. Eihän me taas vaihteeksi edes pihasta pois päästy, kun Riki hieman villiintyi. Jonkin aikaa yritin, kunnes meni hermot. Vein Rikin takapihalle ja jätin sinne... Tarpeet kävi tekemässä ja sitten tuli ikkunasta katsomaan, että eikös sitä enää sisälle pääsekään. Laskin saman tien sisälle, mutta lenkille en enää yrittänyt lähteä. 

Tänä aamuna lähestyin asiaa hieman toisin. Otin taas pyörän mukaan, mutta en lähtenyt saman tien pyöräilemään vaan käveltiin tutun pikkumetsän läpi. Ja tadaa, otin mukaan vetovaljaat! Valjaat sai laitettua hyvin, mutta liikkeelle lähteminen oli hieman vaikeaa. Tuli kävelijää, toisia pyöräilijöitä, koiria... Jonkin aikaa odotettiin ja positiivisen vahvistamisen (!) kanssa rauhoitin Rikiä, jotta malttoi odottaa lähtemistä. Namipussin kera siis seisoin Rikin edessä, jotta ei muita koiria niin tarkkaan seuraa katseellaan. (Kai tuo lasketaan positiiviseksi vahvistamiseksi) :)

Lopulta päästiin liikkeelle ja voi että kun Riki veti! Kilometrin verran veti muutaman pysähdyksen kera. Halusin pitää hauskana, joten välillä pysähdyttiin ja palkitsin, annoin pissin tehdä ja jatkettiin matkaa. Kilometrin jälkeen en uskaltanut enää jatkaa, vaikka intoa olisi varmaan vielä riittänyt, mutta en ottanut riskiä. Lopetettiin siis vielä kun oli hauskaa. Vielä kaksi kilometriä jatkettiin matkaa Riki vierellä juosten. Reipasta vauhtia mentiin ja hienosti vierellä pysyi. Eli oli ihan hyvä idea kuluttaa virtapiikki vedättämällä....

Sellaisen virheen olen vain tähän mennessä aina tehnyt, että olen pitänyt Rikiä vasemmalla puolella ja ajettu vasenta reunaa, vaikka pyörilijän pitäisi aina olla oikeassa reunassa.. Kevyen liikenteen väylällä ollaan kuitenkin aina menty... Mutta nyt siis ajattelin opettaa Rikin pyörän oikealle puolelle. Ensin ei Riki ymmärtänyt, että miksi vaihdettiin puolta. Yritti mennä vasemmalle puolelle, mutta ei oikein onnistunut. Lopulta kuitenkin tajusi idean ja ei enää yrittänytkään toiselle puolelle pääsemistä. 

Jospa se tästä taas treenit lähtisivät etenemään. Ja ehkäpä jossain vaiheessa meillä onkin se omakotitalo, jonka pihalla saan Rikiltä kulutettua ylimääräiset virrat pois ennen lenkkiä. Haaveet onkin etenemään päin ja ehkäpä jo joulua vietetään ihan oman katon alla. Ja taas tuli päivitys ilman kuvia... Hirveetä.. Mutta nyt en ole paljoa kuvia ottanut...

3 kommenttia:

  1. Hyvin meni reenit teillä taas! :) Meillä ei todellakaan päästä varsinkaan koirien ohitse ilman ongelmia enää :S Vetäessä ei ole tilanteita kovastikaan tullut, varsinkin kun on ollut kesälomaa.. Silloin olis pakko pysähtyä ja ottaa koira lyhyelle liinalle. Mutta pyörälenkillä vieressäkään ei onnistu ohitukset välinpitämättömästi, ja joskus on jopa pakko pysähtyä :S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin ohitukset onnistuu melkein vain, jos on tarpeeksi vauhtia ja toinen koira ei osoita kiinnostusta Rikiä kohtaan. Ja alkaa ylimääräinen virta olla kulutettu... Hyvinhän meillä sinänsä muuten menee, mutta kaipaisin hieman pidempiä matkoja vetämiseen... Pitäisi varmaan Rikillä kaveri olla, jotta motivaatiotakin olisi paremmin... Mutta treeniä ja lisää treeniä.

      Poista
    2. Nythän on vielä aika lämpimiä kelejä, ei sitä tiiä jos nyt kohotatte kuntoa ja sitten kun on pakkasta ja lunta, niin teilläkin matkat pitenee! :)

      Tsemppiä reeneihin! :D

      Poista