sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Pentulaatikon rakentamista

Adan synnytykseen on kolmisen viikkoa aikaa, joten oli aika rakentaa pentulaatikko. Ensin piti pitkään miettiä ja harkita, mistä materiaalista laatikon rakennamme, jotta siitä ei tulisi liian painava, jotta siirtäminen olisi helppoa. Lisäksi pentulaatikko tulisi olla helposti purettavissa, jotta kuljettaminen olisi helpompaa. 

Päädyimme 9 mm paksuun vaneriin. Valintaan vaikutti myös se, että suurin osa vanereista on koko 2400x1200 mm, mikä ei meidänkään tilaihmeeseen Volvoon mahdu. Tämä vaneri oli kokoa 1200x1200 mm, joka mahtui hyvin autoon. Ostimme näitä kaksi tarkoituksena sahata kahtia ja saamme siitä neljä sivua. Hieman epäilytti koko ajan, noinkohan 1,2x1,2 metriä on riittävän kokoinen Adalle, mutta mies oli sitä mieltä, että riittää se! Lopputuloksen nähtyämme totesimme, että käydäänpähän joku päivä lisää vaneria ostamassa... Onneksi laatikko on nyt rakennettu periaatteella, että se on helppo purkaa, joten siihen on helppo lisätä pari vanerin palaa kahdelle sivulle, joten laatikon koko olisi sitten 2,4x1,2 metriä. Siinä pitäisi jo mahtua Adankin synnyttämään ja kasvattamaan isokin pentue!


Tarkoituksena on laittaa oviaukkoon portti, mutta pitää vielä miettiä, noinkohan sitä käytännössä tulisi käytettyä, että onko kenties turha... Laatikon reunat ovat 60 cm korkeita eli Ada ei siitä yli pääse ja portti turhaan estäisi Adan kulkemista laatikkoon ja siitä pois. Tästä herää seuraava kysymys, joudummeko jossain vaiheessa korottamaan oviaukkoa, jotta pennut eivät pääsisi noin vain laatikosta ulos... Mietimme myös, että kunhan pennut tarpeeksi isoja ovat, ottaisimme päätylevyn irti laatikosta, jotta laatikko toimisi pesänä ja lepopaikkana, mutta pentuhuoneessa pääsisivät liikkumaan vapaasti.

Tästä pääsemmekin seuraavaan aiheeseen eli pentuhuoneeseen, jonka olimme ajatelleet yläkertaan vierashuoneeseen, jotta pojatkin voisivat sisällä olla, mutta Ada saisi pentujen kanssa omaa rauhaa. Nyt on kuitenkin käynyt niin, että Ada ei enää yläkertaan kovin paljoa tule. Joten saa nähdä, siirrämme laatikon lähempänä synnytystä olohuoneeseen ja pojille tulee kielto olohuoneeseen ja ruokahuoneeseen, jotta Ada saa rauhaa. Näin joko pojat ovat oikeasti ulkokoirina ensimmäiset viikot riippuen, kuinka kaikki rauhoittuisivat sisällä, jos pojat olisivatkin rajoitetulla alueella sisällä. Saa nähdä. Löytyy siis näin pentuaikaan paljon huonoja puolia kolmikerroksisesta talosta... 

Adalla on nyt viikkoa 42 ja maha kasvaa huimaa vauhtia! Somessa näin kuvan, jossa malamuutilla oli vuorokausia 60 ja maha oli samanlainen kuin Adalla nyt! Mielenkiinnolla odotamme siis, minkälaisen koonnin Ada mahtaa luoda. Kahden viikon päästä mennään röntgeniin.


Kuvassa Adalla on vuorokausia 38. Pullukka on silti niin aktiivinen, että edustavaa kuvaa ei oikein enää meinaa saada. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti