lauantai 13. tammikuuta 2018

Taiga, uusia estekokeiluja

Tällä viikolla meillä oli Taigan agilitypienryhmässä itsenäiset treenit. Treenasimme yksittäisiä esteitä sekä irrottelimme vain juoksemalla ja kokeilemalla käännöksiä mm valssin avulla. Itse yritin saada Taigan irtoamaan ja hakemaan esteitä itsenäisemmin, mutta Taiga alkoi lopulta kyllästymään, joten toisellakin kierroksella juoksimme enemmän yhdessä ja tein puolenvaihtoja putkien jälkeen. 

Taiga tippui viikko sitten puomilta, joten halusin nyt varmistaa, ettei Taigalle jäänyt pelkoa puomia kohtaan. Alkuun juoksi puomin ohi pimeään putkenpäähän. Ohjasin hieman kiinni pitäen ja läheltä puomia puomille ja kyllä se sinne lopulta meni. Ja saimme itse asiassa ihan hyvät osumat myös alastulolle. Harjoittelimme myös peruuttamista puomille. Olen itse ollut tähän mennessä polvillani Taigan edessä, mutta tällä kertaa halusin vahvistaa peruuttamista, kun seisoin edessä. Hiljalleen lähden vahvistamaan Taigan peruuttamista siten, että minun ei tarvitsisi olla edes edessä vaan Taiga tietäisi jokatapauksessa mitä pitäisi tehdä. 

Viikko takaperin kokeilimme maksirengasta, mutta tällä kertaa halusin kokeilla yksittäisenä esteenä maksimuuria. Ennakkoajatus oli, että juoksee varmasti ohi, mutta Taiga yllätti ja epäröimättä juoksi ja hyppäsi etupalkalle. 

Aloitimme myös keppitreenin neljällä kepillä ja kahdella kerroksella ohjureita etupalkkaajan kera. Taiga ei alkuun tajunnut laisinkaan, mitä pitäisi tehdä ja minun piti namin avulla pari kertaa ohjata pujottelemaan kepit. Lopulta Taiga kuitenkin hoksasi idean ja jätin käsiohjauksen pois. Ohjasin vain oikealta puolelta tällä kertaa. Halusin, että kepit tulevat vain hieman tutuksi, enkä alkuun vaadi paljoa, joten en haastanut Taigaa vielä sillä, että olisinkin toisella puolella. Ensi kerralla sitten. 

Kaikista paras oppi tällä kertaa kuitenkin mielestäni oli se, kun me viimeisen kerran teimme peruuttamistreeniä ja toinen koirakko jäi tekemään rauhoittumistreeniä hallin toiselle reunalle. Taiga keskittyi tekemiseen todella hyvin, eikä häiriintynyt laisinkaan hallissa olevasta toisesta koirasta tai muista ihmisistä, vaikka halliin tuli myös omaa treenivuoroaan odottamaan Taigalle aivan vieras ihminen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti