lauantai 23. toukokuuta 2015

Aslak

Aslakin meille saapumisesta tulee huomenna vuosi täyteen. Tämä vuosi on herättänyt paljon ajatuksia, uusia kokemuksia, hermoromahduksia sekä ylpeyttä omistaa niin ihana koira.

Aslak on rasavilli. Vauhtia riittää muille jaettavaksi. Poika kuluttaa niin paljon energiaa, että saisi syödä kuin hevonen. Aslak syökin meidän koirista eniten, vaikka meitä varoiteltiinkin, että Aslak lihoo herkästi. Tällä hetkellä ongelma on, että poika on todella hoikka!


Aslak ei tule toimeen kaikkien koirien kanssa, mikä onkin tuonut todella paljon muutoksia meidän elämään ja tapoihin. Vieraita koiria ei ihan noin vain meille pihaan lasketa. Koirien kanssa liikkuminen ei aina ole hirmu helppoa. Pitää miettiä minne mennään, kenen kanssa ja miten käytännössä asiat toimii. Pihan aitaamista on tullut paranneltua, kun ei poika pysy pihassa muuten. 

Omaan laumaan tutustuminen on vienyt aikaa. Alkuun kaikki meni hyvin, mutta sitten Adan juoksut sotkivat kaiken ja käytiin eläinlääkärireissuillakin. Vuodessa on kuitenkin itsekin oppinut, miten meidän lauma toimii ja pystyy reagoimaan ja puuttumaan tilanteisiin paremmin. Ja kyllähän ne nykyään toimeen tulee. Aslak on oppinut, että Ada on pomo, joten elämä on helpompaa.

Mutta kaikesta huolimatta Aslak on todella herttainen koira. Aslakin katse on jotain niin sydämen sulattavaa. Ja Aslak rakastaa ihmisiä. Ja Aslak kaipaa paljon hellyyttä. Hellyyden kautta Aslakiin saa paremmin kontaktin ja opetettua asioita. Vaikka muuten kärsivällisyys onkin mitä on ja itse kaipaa hyviä hermoja, jos jotain uutta yrittää Aslakille opettaa.

Välillä on miettinyt, että olisihan meillä EHKÄ helpompaa ollut, jos olisi pennusta asti saanut koiran kasvattaa. Olisi saanut suoraan muovattua koirasta mieleisen tavoiltaan ja laumaan tottuminen olisi ollut helpompaa. MUTTA eihän me ikinä olla liian helpolla haluttu asioita tehdä ja malamuuttien luonteen lujuus viehättää. Ja kun yksinkertaisesti Aslak on hieno koira. Aslak kiehnäytyy kainaloon ja onhan sillä niitä hauskojakin tapoja. Ja mikä vetokoira! Aslak on pieni, mutta pippurinen pakkaus.


Paljon Aslak on kehittynyt vuodessa ja paljon meillä vielä töitä on. Kovapäinen kun on. Mutta toiveet on korkealla Aslakin suhteen ja tiedän, että kovalla työllä ja kunhan Aslak hieman kasvaa, odotukset täyttyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti