lauantai 15. maaliskuuta 2014

Juoksulenkit

Ollaan koirien kanssa pari viikkoa käyty juoksulenkeillä. Vetokelejä ei ole ollut laisinkaan ja olen halunnut itsekin kuntoa kohottaa. Ruokavaliotakin jopa muutin ja nyt onkin ollut muutaman viikon todella hyvä olo! Normaalin lenkkireitin lisäksi olen etsinyt hieman lyhyemmän reitin, 3,5 km. Sitä ollaan menty suurimmaksi osaksi juosten. Alkuun hieman intervallityyliin ja tällä viikolla huomasinkin jaksavani juosta pidempiä matkoja kuin ensimmäisellä viikolla. 



Etenkin Adaa olen yrittänyt saada hyvään kuntoon, jotta ei näyttelyissä olisi enää vihjailuja ylipainoon tms. Ja onhan tuota Adallakin tulosta jo tullut. Ja Rikistäkin on tullut paljon pirteämpi kuin mitä moneen viikkoon välillä taas oli. Riki on nyt joka yö tullut yläkertaan sängyn viereen nukkumaan. Alakerran portilla vinkuu, jos ei tajunnut alkuun muuten Rikiä mukaan ottaa. Nyt on Riki ensimmäisenä juoksemassa yläkertaan. 



Alkuun Adan kanssa juoksulenkin keskinopeus oli 7,5 km/h ja nopein vauhti oli 11,34 km/h. Jossain vaiheessa päästiin Adan kanssa nopeimpaan vauhtiin 16 km/h, mutta todennäköisesti ollut vain pikapyrähdys. :) Keskinopeus oli tuolloin 7,9 km/h. Ja yllätyin kovasti Rikistä eilen, kun käytiin juoksemassa ja keskinopeus oli Rikinkin kanssa 8,26 km/h ja enimmäisnopeus 16 km/h. Ja tuntui, että Riki veti enemmän kuin Ada. Rikillä oli koko ajan menovauhti päällä. Adalla tuntui taas vauhti hiipuvan mitä pidempään liikenteessä oltiin. 

Kun käytiin miehen ja molempien koirien kanssa maanantaina yhdessä viiden kilometrin kävelylenkki, jaksoivat molemmat koirat vetää melkein koko matkan. Rikillä oli loppumatkasta maha löysällä ja meni penkkoja pitkin, mutta yhdessä menivät rinta rinnan ja motivaatiota riitti. Yksin ilmeisesti ei Adalla motivaatiota riitä tarpeeksi. 



Ohitukset ovat menneet molemmilta ihan hyvin, jos ei muita koiria ole. Muut koirat ovat taas alkaneet kiinnostaa niin paljon, että pitää aina lyhyelle laittaa ja komentaa kovaan ääneen ohi. Eilen joku terrieri provosoi Rikiä ja Rikikin alkoi ihan ärhentelemään eikä vain luokse pyrkinyt. 

Eilen kyllä huomattiin koirissa myös hieman reviiritietoisuutta, kun vielä ympäristötekijät yllyttivät moiseen... Tultiin juuri kaupasta kotiin ja kävin koirat tarhasta laskemassa. Koirat käyvät silloin muutenkin ylikierroksilla ja nyt sattui vielä kessu kulkemaan pihan ohi ja meidän koirat huomatessaan aloitti hirvittävän räkyttämisen. No, sehän se vielä enemmän yllytti meidän koiria ja piti ihan kunnolla komentaa koiria pihassa pysymään. Äitini totesi, että meidän läsnäolo on varmasti vielä vaikuttanut asiaan, kun on kuullut työkaveriltaan, että päivällä ovat ihan hiljaa makoilemassa tarhassa ja vain tuijottaavat, jos tämä työkaveri koirineen ohi kävelee. Eli ei mikään huonompi homma. :) 




Ai niin, ja Ada menee lonkka- ja kyynärkuvauksiin ensi torstaina! Ja aloitin syöttämään koirille merileväjauhetta. Adalla on nenä ruvennut vaalenemaan niin josko siihenkin auttaisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti