sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Karvanlähdön aikaa...

Suihkussa käydessä ajatukset sinkoilee yleensä ihan miten sattuu. Tällä kertaa ajatusten aiheena oli Rikin karvanlähtö! Johan sitä karvaa on muutaman viikon irtoillut kohtuullisesti ja välillä on tullut harjailtua. Tänään ajattelin taas asiakseni ottaa harjan käteen ja laittaa tuumasta toimeen ja niinhän sitä tuli tunnin verran taas harjailtua. Ja mieskin hämmästeli, että mitä sitä aikaiseksi sain! Hirveän kasan karvaa! Mutta olipahan muuten siistin näköinen kaveri sen tunnin jälkeen. 

Mutta sitten rupesin pohtimaan Rikin ja Adan turkin eroja. Rikillä on paksumpi ja tuuheampi turkki kuin Adalla. Riki tarvitsee säännöllisen huolenpidon turkista. Ei Rikiä tule pestyä paria kertaa enempää vuodessa ja nekin kerrat karvanlähdön aikaan. Kesällä tietysti välillä joutuu huuhtelemaan puutarhaletkulla ja uimassa käydään, mutta ei kuitenkaan varsinaista pesua tarvitse sen useammin tehdä. Mutta voi että jos jättää Rikin turkin huomiotta! On niin ruma ja takkuisen näköinen!

Entäs Adan turkki? Ennen näyttelyä yleensä hieman harjailen, mutta ei sillä tunnu mitään vaikutusta ulkonäköön olevan häntää lukuunottamatta. Eikä Adan turkki takkuunnu. Se vain on. Adaa tulee pestyä Rikiä enemmän, mikä johtuu jo pelkästään näyttelyharrastuksesta. Etenkin näin keväällä ja syksyisin tulee pestyä enemmän, kun on niin rapaiset kelit. Pakkasilla ei niinkään tule pestyä ja kesällä taas puutarhaletkutta huuhtelen enimmät liat. Paitsi kesälläkin pesen kunnolla ennen näyttelyä. Ennen Enon näyttelyä sai oikein kaivaa kaikki hiekat sieltä turkin seasta pois...

Ei tässä mitään erikoista pointtia taas ollut. Vain pientä pohdiskelua Rikin ja Adan eroista. Mutta on se malamuutin turkki vaan niin helppohoitoinen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti