tiistai 14. huhtikuuta 2020

Aslak ja sexier than a squirrel -haaste

Agilitykoutsimme on tarjonnut menetettyjen treenien tilalle somekanavien kautta erilaisia jumppaohjeita, parkourhaasteen ja esimerkiksi Absolutedogsin sexier than a squirrel haasteen. Ruskan pentuagility osa 2 julkaisussa kerroin jo, että myös Ruskan kanssa osallistumme kyseiseen haasteeseen ja siinä on tarkoituksena vahvistaa yhdessä tekemistä ja luopumista ympäristön tuomista häiriöistä. Aslakin kanssa olemme treenanneet luopumista Katja Ojansivun koulutuksen pohjalta. Treenaaminen ei kuitenkaan ole ollut tarpeeksi intensiivistä, jotta olisimme saaneet edistystä aikaiseksi. Edistystä on ollut vaihtelevasti, mutta se on ollut todella hidasta. Siksi Ruskan lisäksi myös Aslak pääsi tutustumaan sexier than a squirrel peleihin, vaikka alkuun ei ehkä ihan niin intensiivisesti kuin Ruska. 

Kaikkia pelejä emme ole Aslakin kanssa pelanneet. Osa on ollut sellaisia, että Aslakilla on ollut jo se asia hallussa. Näitä on esimerkiksi ollut sivulle tulon harjoittelu. Peleissä on myös ollut todella vaikeita asioita Aslakille, kuten esimerkiksi herkun nappaaminen ilmasta. Lisäksi olen Aslakin kanssa liian vähän panostanut peleihin, joissa käytetään lelua ja leikitään. On kuitenkin ollut paljon pelejä, joista Aslak on todella paljon innostunut ja oppinut uusiakin juttuja. Aslak on esimerkiksi opetellut kiipeämään ja asettamaan etutassut erilaisille tasoille. Aslak on opetellut tekemään kahdeksikkoa jalkojeni ympäri. Aslak on myös opetellut Adalle ja Taigalle agilitystä tutun jalkojen väliin tulemisen. Olemme harjoitelleet Aslakille tuttua seuraamista, mutta myös puolenvaihtoja, jotka ovat olleet Aslakille yllättävän helppoja. Olemme heitelleet nameja maahan ja harjoitelleet koiran kutsumista, jahtaamisleikkiä sekä namista luopumistakin. Aslak nauttii paljon yhdessä tekemisestä ja temppuilusta. Ja kyllä se ihan kivasti oppiikin uusia asioita. 


Olen todella yllättynyt (positiivisesti), että olemme lyhyessä ajassa edistyneet jo todella paljon Aslakin kanssa, vaikka treeni onkin ollut hieman vajavaista. Olemme saaneet lenkkeillä melko rauhassa, mutta pari koirakohtaamista on kuitenkin viikon sisään ollut. Ensimmäinen vastaantuleva koira oli beagle. Ja tämä beagle inhosi Aslakia ja haukkua räkytti koko ohituksen ajan Aslakille. Muutin Aslakin huomion kiinnittämistä muihin heittämällä Aslakille namit maahan kädestä antamisen sijaan. Ja kas kummaa! Aslak vilkuili kyllä välillä beaglea, mutta jatkoi namien etsintää ja minähän kehuin valtavasti koko ajan Aslakia. Toinen koirakohtaaminen tapahtui pikkukoiran kanssa ja taas heittelin Aslakille nameja maahan. En tiedä oliko tämä namien etsintä pikkukoiralle liikaa vai oliko omistaja ylisuojeleva ja ajatteli Aslakin syövän koiransa, kun nappasi syliin ja kantoi koiransa meidän ohi. He muutenkin kävelivät autotien toista laitaa... Tyylinsä kullakin.. No, Aslak taas vilkaisi hieman toisia, mutta jatkoi namien etsimistä ja rauhassa malttoi odottaa, kun kaivoin taskusta lisää ja viskasin maahan. Ja taas sai Aslak isot kehut. 

Lopputulos parin viikon treenien ajalta: I'm sexier than a squirrel! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti