maanantai 13. huhtikuuta 2020

Ruskan pentuagility osa 2

Montaa viikkoa ei ehditty enää maaliskuussa käydä hallilla treenaamassa ennen koronan tuomia rajoitteita. Ruska ehti kuitenkin jo parissa viikossa rohkaistua niin paljon, että treenikaveritkin ihmetteli, olinko koiraa vaihtanut. Saimme laitettua lyhyttä putkea jo hyvin mutkalle, eikä Ruska epäröinyt kertaakaan putkeen menoa. Ruska teki myös mattotreeniä hallilla toisenkin kerran ja edelleen ajatteli hyvin matolle osumista. Myös eteneminen parin siivekkeen välistä ja putken läpi palkalle sujui hyvin. Laitoin myös siivekkeen kiertoon ja siitä jatkettiin yhdessä etenemistä. Ja kertaakaan Ruska ei vierastanut palkkaajaa, jota vierasti edellisellä treenikerralla. 

Kotitreenit ovat olleet vahvasti Absolutedogsin sexier than a aquirrel pelien pelaamista. Tavoitteena on yhdessä tekemisen vahvistaminen ja häiriöstä luopuminen, tehdään ohjaajasta parempi kuin muut. Pelit ovat lyhyitä, helppoja toteuttaa kotona, eikä niihin tarvita yleensä sen kummempia materiaaleja kuin herkut tai lelu. Edistystäkin olen jo huomannut ja Ruska sietää ulkopuolista häiriötä paremmin. Ruska ei enää niin herkästi säikähdä esimerkiksi ohikulkijoita ja häiriön tullessa pystyy paremmin palaamaan minun kontaktiini. Lapsia Ruska säikkyy edelleen. Pelit ovat olleet esimerkiksi jahtaamisleikkejä, jalkojen välistä pujottelua, leikkimistä leluilla ja tänään opettelimme päivän 17 pelin muodossa sivulle tulemista. Pelejä löytyy paljon instagram tililtäni @malamuutintekeleet. Ohessa myös tämän päivän video. 


Liian vähän olemme treenanneet juoksarin alkeita matolla kotioloissa. Eilen palasimme pitkästä aikaa maton pariin ja muistuttelin parin palkkakupin kanssa matolle osumista. Toinen suunta on selkeästi toista vahvempi ja palkalle etenemistä on vahvistettava. Yksin treenatessa eteneminen on hankalaa, kun palkkaa ei pysty valmiiksi laittamaan vaan heitän sen kuppiin. Kokeilimme myös istumisen ja odottamisen kautta lähtemistä matolle ja palkalle, mutta odottaminen ei ole vielä vahvaa, joten sekin on laitettava treenilistalle. 

Käsittelyn sietämistä emme ole päässeet nyt jostain kumman suusta treenailemaan, koska emme ole tavanneet ketään vieraita. Ensi viikolla Ruska pääsee ensimmäistä kertaa tapaamaan meidän hierojaa ja jäsenkorjauksen pariin. Hieroja kauhuissaan kuunteli viikko takaperin Adan ja Taigan käydessä hieronnassa, kun kerroin Ruskan tapaturma-alttiudesta ja saamista kolhuista. Hän suositteli Ruskalle käyntiä jäsenkorjauksessa. Varasimme lyhyen, vain puolen tunnin ajan. Ruska saa ensin odotella häkissä ja rauhoittua uudessa paikassa, kun Aslak saa hieronnan. Epäilin, että tunti olisi kuitenkin liikaa ekalle kerralle Ruskalle, koska käynti on varmasti muutenkin stressaava uuden ihmisen kohtaamisen vuoksi. Jännityksellä siis odotamme, mitä tapahtuu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti