sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Syksyinen lenkki

Tunnustan, että lenkkeily ja treenit ovat jääneet hyvin vähälle tällä viikolla. Päivät ovat venyneet jopa 12 tunnin päiviksi ennen kuin kotiin on päässyt. Mukava on yrittää hoitaa työt ja muuttoon liittyvät asiat ja jopa elää normaalia arkea samalla. No, normaali arki on ainakin ollut melko lailla kaikkea muuta kuin normaalia. Kotona jaksaa hädin tuskin ruoan enää laittaa ja sitten meneekin aika jumittaessa ennen kuin viitsii sänkyyn mennä. 

Mutta siis tänä viikonloppuna onkin yritetty panostaa Rikinkin kanssa olemiseen. Perjantai oli vielä huonoa olemista kun kotonakin oltiin vasta seitsemän jälkeen illalla. Piti äidin luona käydä töiden jälkeen suihkussa, kun ei vettä tullut kunnolla kotona. Lähistöltä oli mennyt putki rikki... Mutta lauantaina mentiin taas äitini luokse ja tällä kertaa Riki oli mukana. Riki sai koko päivän leikkiä vanhuksen ja Upi-kissan kanssa. Ja ulkona heiteltiin palloa ja voi että kun toinen kävi ylikierroksilla. Piha on onneksi sen verran iso, että sai heitettyä pallon pidemmälle kuin kotona ja saatiin ylimääräistä virtaa kulutettua.

Demoni! Jostain syystä Rikin silmät olivat kaikissa kuvissa tuollaiset kirkkaan vihreät...


Tänään käytiin ihan perus hihnalenkillä metsässä. Matkaa tuli kolme kilometriä ja aikaa meni kolme varttia. Kamera oli mukana ja pysähdyttiinkin välillä kuvailemaan. Riki ei vaan oikein ymmärtänyt sitä pysähtelyä ja kuvaamista. Mutta enpä ole pitkään aikaan valokuvannut, joten nyt olen yrittänyt parantaa tapani. Yritin muokata kuvia koneellakin muuttamalla kylläisyyttä, sävyjä, värilämpötilaa sekä kontrastia ja kirkkautta. Ja sommittelu kuvissa ei aina ole paras mahdollinen. Halusin tuoda esille myös lenkkireittejämme. Ja liikkestä otettuja kuvia olen nyt yrittänyt myös harjoitella. Kamerassani on useita valmiita kuvatiloja ja kokeilinkin ottaa kuvia sellaisella tilalla kuin urheilu. Ja kunhan vaan saan pidettyä kameran paikoillaan, kuvista tuleekin melko hyviä. :) Tai ainakin saan pysäytettyä liikeen, eikä aina ole kuvassa pelkkää epäselvää syheröä. 



Tämän kuvan otin salaman kanssa. Muissa ei salamaa ollut. 


Riki kävi puolukassa. Tassut punaisena jatkettiin matkaa. 


Jotain mielenkiintoista kuului. 





Myös Smirre on päässyt valokuvaamiseni kohteeksi. Asettelu on hieman huono, jäi Smirre hieman liian ylös. 


Smirrellä on tapana istua ikkunalla ja tarkkailla maailman menoa. Jos ikkuna on auki, Smirre hyppää sinne tarkkailemaan. Kaihdin jää melkein aina hieman jumiin, joten pöydän kulmaltakin näkee juuri sopivasti tarkkailla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti