sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Muutto!

Ja vihdoinkin tuli se ihana päivä, jolloin pääsimme muuttamaan ihan omaan kotiin! Kävimme jo edellisenä iltana saunomassa ja Riki oli jo silloin mukana. Paikat haisteli ja teki jotain, mitä ei kovin helpolla ole ikinä tehnyt, eikä esimerkiksi äitini luona vielä kertaakaan! Riki tuli yläkertaan! Pitkään piti houkutella, mutta sinne se sitten hirmuista vauhtia juoksi! Pitää matot portaisiin ostaa, jotta Rikin olisi helpompi niissä kulkea. 

Mutta siis itse muuttopäivähän alkoi käynnillä autokorjaamolla. Otettiin Riki mukaan ja odotellessa käytiin Rikin kanssa lenkillä, Ensimmäisen tunnin jälkeen vika löytyi ja korjaamiseen meni vielä toinen tunti. Kun saatiin tieto korjaamisajasta, käytiinkin läheltä tutulta auto lainaan ja lähdettiin jo ensimmäistä muuttokuormaa viemään. Lopulta saimme oman auton takaisin ja nyt ei pitäisi mitään yllätystä jarrujenkaan kanssa tulla. :)

Kissoille oli molemmille muuton ajaksi lainassa kantohäkit. Silveri teki niihin tuttavuutta jo edellisenä iltana ja muuttoaamuna korjaamolta tultua löysimme Silverin siitä nukkumassa! 



Kissoille muuttopuuhat ovat jo tuttuja, mutta Riki oli hieman hämillään. Ovea pidettiin paljon auki, joten Riki joutui katselemaan koiraportin takaa, kun tavaroita kanneltiin. Kyllähän muutto taisi Rikiä oikeasti stressata, kun mahakin meni hieman sekaisin... 


Äitini huolehti Rikistä muuton ajan. Riki kulki hänen autonsa kyydissä pihasta toiseen ja äitini piti Rikille suurimmaksi osaksi seuraa. Kävi kaupasta nameja ja luunkin Rikille. 


Omassa pihassa Riki oli liinalla puussa kiinni, josta sai seurata muuttopuuhia olematta tiellä. Siinä sitten välillä hieman tylsistyi ja kaivoi mukavat montut... Kuva on huono, mutta jospa siitä hieman selkoa saisi. :)


Ensimmäisenä aamuna heräsin jo seitsemän aikoihin. Ei ollut enää pimeää, mutta hyvin kostea ja sumuinen ilma. Käytiin Rikin kanssa palloa potkimassa. Kuvat on otettu salaman kanssa, joten näyttää pimeämmältä kuin oli ja sumukin korostuu... 

Ensimmäinen aamu omassa pihassa!


Silveri on ollut varsinainen energiapakkaus! Enpä ole moneen vuoteen nähnyt Silveriä niin eläväisenä kuin tänä viikonloppuna! 

Ikkunalaudat on tutkittu ja olohuoneesta näkee hyvin ulos! On tällä hetkellä myös ainut paikka, jossa voi piiloutua verhon taakse... 

Laatikotkin on hyvin mielenkiintoisia ja niidenkin seassa on pyörittävä joka kolossa. 

Ja voi että mikä pomppija Silveristä on tullut! Ennen ei tiskipöydällekään jaksanut hyppiä syömään ja nyt sitten  pomppii joka paikassa! Itse hyppii ikkunalaudoille, syömään ja liesikin on testattu!

Smirre taas on maltillisempi ollut. Alkuun kun makkariin löysi, ei muualta Smirreä löytänytkään.
Eilen illalla Smirreä näkyi jo muuallakin ja tutki paikat hyvin tarkkaan. Mitä lie hauskaa löyti, kun olohuoneessakin oli jo vauhti päällä. 
Riki tosiaan ekana iltana kerran kiipesi portaat yläkertaan. Seuraavan kerran yläkertaan tuli vasta eilen aamulla kovan houkutuksen tuloksena. Riki mielellään on meidän kanssamme yöt, mutta makkari on yläkerrassa... Ylös tulee nyt melko reippaasti, mutta alas tuleminen ei olekaan niin helppoa. Tänä aamuna sain miehellekin todeta, että jos ei Riki itse tule, ei sitä kutsumalla kutsuta. Kun heräsin ja olin siirtymässä alas, kutsuin myös Rikin mukaan. Itse olin jo melkein alhaalla, kun käännyin katsomaan tuleeko Riki. Kuono näkyi, mutta kääntyi ympäri ja kävi tekemässä pissit vierashuoneeseen (onneksi ehjän) jätesäkin kylkeen... Liekö hätäpissit vai mikä... Mutta jos Riki ei yläkertaan tule, löytää Rikin portaiden juuresta eteisestä. 


Reippaat muuttajat ovat meidän nelijalkaiset olleet. Kissoista on tullut hyvin seurallisia ja Riki on.. No, Riki. Riki ei muuksi muutu, vaikka voissa paistaisi, vai miten se sanonta kuuluukaan. :) Piha on tutkittu ja vähän ympäristöä käyty tutkimassa muutenkin. Katsotaan, jos ei vaan vettä koko päivää tule, päästäisiinkö tänään hieman uusia lenkkireittejä vilkaisemaan. Varmaankin keväällä vasta mietitään Rikille tarhaa ulos. Nyt saa tyytyä juoksunaruun ja katsellaan saadaanko aidalle jotain tehtyä vielä tänä syksynä. Ei nimittäin tuo aita Rikiä pitele...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti