sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Joensuun ryhmänäyttely 2.2.2014

Aloitettiin tänään Adan kanssa kevään näyttelykausi. Näyttely oli tosiaan Joensuun raviradalla ja Adan kehä oli valjastushallissa. Kaveri kyseli jo etukäteen, millainen tila on ja vastauksena tuli esimerkiksi, että lämpötila olisi n. +10. Juu, ehkä ei ollut. Toppahousuja en todellakaan harkinnut ottaa pois ja toppatakin otin juuri ennen kehään menoa pois. 


Adalla on siis kaksi viikkoa ollut jo juoksut ja viettikin aikaa häkissä melkein kehän alkuun asti. Kymmenen minuuttia ennen kävin ulkona juoksemassa Adan kanssa ja sisään tultuani olikin jo akitojen arvostelu alkanut. Ada ei millään keskittynyt muuten kuin namien avulla. Vinkui vaan hirveästi ja olisi pyörinyt koko ajan ympäriinsä. 


Kehässä Ada keskittyi namien avulla hyvin, vaikkakaan tuomari ei tainnut arvostaa nameja hirveästi, kun niiden avulla yritin saada Adan näyttämään hampaatkin paremmin, kun ei meinannut rauhoittua näyttämään niitä. No, ei voi mitään. 


Ilmeisestikään Adan juoksut ei muita hirvesti tuntunut haittaavan. Kukaan ei mitään sanonut asiasta ja ei minun mielestäni kehässäkään muita haitannut. Yksin oltiin me kehässä, mutta ei sen jälkeenkään näyttänyt muita koiria haittaavan. Ainoastaan juuri ennen kehään menoa eräs amerikanakita uros olisi ollut kiinnostunut Adasta, mutta lähinnä namien perään tuntui muut katselevan. 


Eipähän tuossa sen kummempaa ollut. Pyörähtämässä käytiin ja tuloksena junioriluokan EH1. Tuomarina siis Tuula Savolainen ja arvostelu meni näin:

15 kk, hyvät mittasuhteet ja raajakorkeus, oikean muotoinen pää, pyöreähköt silmät, oikea-asentoiset hieman kookkaat korvat, hyvä kaula, tilava runko, tänään hieman tukevassa kunnossa, suoreahkot olkavarret ja ranteet, hyvä takaosa, hyvä häntä, hyvä karva, liikkuu jokasuhteessa hyvin. 


Kahden viikon päästä mennään Tuusniemelle. Katsellaan sitten taas miten meni. :)
Ja liekö oli ensimmäinen kerta, että olen itsekin täällä kuvissa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti