maanantai 2. maaliskuuta 2015

Tuusniemen ryhmänäyttely 22.2.2015

Tulipahan taas käytyä. Monta viikkoa koirat saaneet olla omissa oloissaan, kun en ole ehtinyt ketään treenailemaan missään muodossa. Vaihdoin työntekijästä yrittäjäksi ja nämä muutokset ovat vieneet paljon aikaani. Lisäksi alkukuusta kävi pieni episodi koirien kanssa ja lopputuloksesta kerron seuraavassa tekstissä. 


Tuusniemelle meno jännitti varmaan eniten kuin mikään näyttely. Pientä paniikkia oli ilmassa edellisenä iltana, kun kuulin vielä, miten tiukkana tuomari oli lauantaina ollut. Ja tiukkuus oli myös malamuuttien kanssa, koska malamuuteista ei yksikään ERIä saanut. 


Aslakin kanssa homma meni paremmin kuin uskoinkaan. Kysyin, voinko näyttää hampaat itse, mutta tuomari halusi ensin liikkeet nähdä ja huomata, että koira on sopiva käyttökoira ottaen huomioon myös vieraan ihmisen. Ja siinä jutustellessa tuomari katsoi ihan huomaamatta Aslakin hampaat, eikä Aslak murissut ollenkaan!! Olin niin ylpeä, että siinä tuomarin läsnäollessa tuli kehuttua poika maasta taivaisiin. 

Aslak sai EH:n ja oli yllättäen luokkansa ykkönen olemalla ainoa koira luokassaan.


Tuomari Kärdi Maret
"21 kk, erittäin hyvä tyyppinen nuori uros, jolla hieman epätasapainoisuutta kulmauksissa. Pystyhkö etuosa ja taaksepäin kallistuneet välijalat, korkeahko kinner. Oikeailmeinen pää, hyvät korvat, korrekti hampaisto, suurehkot silmät, silmien väri turkin väriin sointuva. Hyvä kaula, turhan laskeutuva ylälinja, hyvin kannettu häntä, ikään sopivasti kehittynyt tilava rintakehä. Vielä vahvuutta vailla raajaluusto. Hieman litteät käpälät, karvapeite vaihtumassa, mutta oikeanlaatuinen. Miellyttävä luonne, reippaat liikkeet."

Oltiin ihmeissään kommentista "karvapeite vaihtumassa". Ai mistä kohtaa?!


Ada oli rennompi kuin Kajaanissa. Käyttäytyi jopa ihan hienosti. Juoksu meni alkuun taas miten meni, mutta toisella kerralla tuomari pyysi hidastamaan vauhtia ja lopulta valitti, ettei koiralla ole tarpeeksi voimakkaat liikkeet. No aijaa. Lisäksi tuomari valitti namien käytöstä, kun ovat liian tärkeitä koiralle, joten hampaiden katsomista haittaa. Meillä kun koiria ei koko homma edes kiinnostaisi ilman hyviä nameja...

Adalle käytiin taas H ja huono arvostelu hakemassa. Jospa se viimeinen SERTi joskus tulisi...

Tuomari Kärdi Maret
"27 kk, nuori koira, jolla on epätyypilliset lyhyet mittasuhteet ja hieman korkearaajainen sivukuva. Lyhyt rintakehä, etuasentoiset eturaajat, pysty olkavarsi, niukasti kulmautunut takaa, muuten vahva raajaluusto. Hyvät käpälät, komea pää, jossa tummat silmät. Hiukan haalistunut kirsupigmentti. Hyvin kannetut korvat. Hieman pystyssä kaula. Puutteellinen eturinta. Valitettavasti koira "alusasussa", Tasapainoiset, mutta lyhyet liikkeet, eivät esitä rekikoiralle tarvittavaa voimaa. Miellyttävä luonne."

Ja Ada siis kasvatti turkin kokonaan takaisin paria viikkoa ennen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti