sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Tuusniemi RN 28.2.2016

Kävimme tänään taas parin kuukauden tauon jälkeen koiranäyttelyssä, tällä kertaa Tuusniemellä. Adaahan ei tosiaan ole mihinkään nyt ilmoitettu, joten Aslakin kanssa juostaan näyttelyitä läpi. Ja Aslakhan oli tänään todella hieno poika, vaikka taukoa on taas tullut! Pääsimme kehän vierelle rauhassa ja Aslak oli suht rauhallinen kaveri myös kehään menoa odotellessa. Aslak murisi ja rähisikin mustille koirille, ruttunaamoille kuten ranskikselle ja mopsille, tuijottelijoille ja räkyttäjille. Kehässä Aslak ei aloittanut murinaa kenellekään vaan vastasi toisten rähinöihin ja senkin lopetti heti komennettaessa. Pois näyttelyalueelta pääsimme myös hyvin lähtemään. 


Aslakin osalta kehässä toimiminen meni myös todella hyvin. Aslak seisoo hienosti ja tällä kertaa malttoi juostakin suht hienosti. Itsekin kun maltoin rauhoittaa oman juoksuni, myös Aslak malttoi rauhallisemmin mennä, eikä riuhtonut toisten perään, vaikka neljä avoimen luokan urosta olikin pienessä kehässä. 


Tuomari oli ruotsalainen Hans Almgren, joka olikin oikein mukava ja rauhallinen tuomari. Rokotti koosta, mutta onneksi meille suotavaan suuntaan. Hän mittasi isot koirat ja eräällekin todella isolle nartulle antoi EH:n ja eräälle erittäin pienelle nartulle T:n. Hän käsitteli koiria tarkasti ja kävi kunnolla läpi tassuja myöten. Oikein mukava tuomari tosiaan. 


Olin jo todella tyytyväinen Aslakin saamaan erinomaiseen arvosanaan ja yllätyin positiivisesti, että tuli vielä SA. Tuomari jakoi parin päivän aikana paljon ERI:ä, mutta SA:ta ei kuitenkaan kaikille antanut ja ilmeisesti uskalsi muutakin antaa, mutta koirassa tuntui silloin olevan jokin selkeä "vika". 



Hans Almgren
ERI AVK2 SA PU3

"Medium size male. Beautiful head, nice markings. Correct bite. Ears a bit high carried. Enough neck to carry the head prouding. Prefer a bit longer legs. Excellent body, level topline. Beautiful color. Enough bone. Sound mover. Nice temperament."





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti