perjantai 26. helmikuuta 2016

Uusi sovellus puhelimessa

Vaihdoin puhelimeen sovelluksen lenkkien seuraamista varten. Ennen käytin Googlen Omat reitit sovellusta, mutta minulle tuli ilmoitus, että kyseisen sovelluksen käyttö loppuisi tämän kevään aikana, joten piti lähteä miettimään uutta sovellusta, jolla saisin lenkkien pituudet ja nopeudet talteen. 

Päädyin harkinnan jälkeen Endomondo sovellukseen. Kokemuksia? Itse olen muutaman kerran ehtinyt sitä käyttää. Alkuun meni viikko ennen kuin ehdin ja kelit salli vetolenkin mahdollisuuden ja sovellus jo hätyytteli liikkumaan. Lopulta, kun testasin ensimmäisen kerran sovellusta, hätäännyin jo, ettei sovelluksessa olekaan kaikkea tarvitsemaani. Onneksi muutaman painelluksen tehtyäni löysinkin kaiken tarvitseman tiedon. Omat reitit -sovelluksessa seurasin kuitenkin lähinnä keskimääräistä liikkumisnopeutta, mutta Endomondossa kyseistä seurantaa ei ole vaan siinä on seurattavana keskinopeus ja mm. tahti. Siinä on tietenkin myös mm. korkeuden seuranta, mutta itselle lähinnä matka ja nopeus on tärkeimmät. 

Alkuun meni siis kuitenkin aikaa ymmärtäessäni, että vauhdit eivät välttämättä lukemissa yhtä kovilta tunnu kuin aiemmin, koska keskinopeuteen vaikuttaa mm. pysähdyksetkin. Eli kun aiemmin mentiin 10-12 km/h niin nyt on lukemat olleet keskimääräisesti 9-9,5 km/h. Tämä hieman hämmenti, koska oli huippuja lenkkejä, jotka meni mielestäni todella hyvin ja nopeasti ja lukemat olivatkin alhaisempia kuin yleensä.

Parin viikon aikana olemme liikkuneet eri variaatioilla, Riki&Aslak, Ada, Aslak. Rikiä en ole juoksuttanut Adan kanssa, koska selkeästi Rikin vauhti ei riitä Adalle ja Ada peitsaa enemmän hitaammassa vauhdissa. Ja koska Aslakia ja Adaa ei voi jostain kumman syystä juoksuttaa yhdessä, on Ada juossut yksin. Ja keskinopeudet ovat kertoneet, että Ada juoksee yksin nopeammin kuin pojat yhdessä ja Aslak juoksee kaksin nopeammin ja paremmin kuin yksin. 

Johtopäätös: Riki voi juosta Aslakin kanssa, mutta jos haluan Adan isompaan valjakkoon (ja Aslakin myös), tarvitaan enemmän koiria pihaan. ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti