lauantai 2. kesäkuuta 2012

Vierailua ja oppimista

Kävimme tänään miehen äidin luona, joka asuu omakotitalossa. Perille päästyämme olin ottamassa Rikiä autosta, kun mies muisti, että heidän kissansahan saikin vasta neljä pentua! Oltiin muutaman sekunnin verran kauhuissamme, että mitäs nyt, mutta päätettiin kokeilla ja pentujen laatikko olikin nostettu ylemmäksi, jottei Riki päässyt niihin kiinni. Kiinnostuneena kuunteli, mitä sieltä laatikosta oikein kuuluu, mutta pentujen emo oli paikalla eikä todellakaan laskenut Rikiä lähelle! Miehen äiti esitteli meille pennut ja nosteli niitä laatikosta (ikää on noin pari viikkoa), jolloin Rikikin innostuneena olisi halunnut pentuja tutkia. Puolta metriä lähemmäksi ei kuitenkaan laskettu. Emo oli koko ajan myös hyvin tarkkaavaisena ja sähisi ja sylki Rikin päälle selkäkarvat pystyssä. Asetin Rikin maahan noin metrin päähän pöydästä, jolla pennut olivat ja kun Riki rauhallisena siinä laatikkoa katseli, palkitsin. Ohi Riki saattoi välillä kulkea, mutta antoi kissojen olla rauhassa, eikä pyrkinyt enää liian lähelle. 

Vihainen kissaemo

Riki tarkkaavaisena seurailemassa 

Käytettiin tilannetta hyödyksi ja kun taas vaihteeksi oli suurempi piha kuin meillä, otettiin liina mukaan ja leikittiin hieman vapaammin pihalla Rikin kanssa. Ja kerrankin mies suostui ottamaan kuvia! On nimittäin melko vaikeaa itse hoitaa leikittäminen ja samalla ikuistaa ihania tilannekuvia.... :)



En tiedä miksi, mutta näissä kuvissa Riki näyttää muhkuraiselta... Ei siis livenä tuollaiselta näytä! :D

Harjoiteltiin hieman malttia... Alkuun villiintyi niin, että ei olisi millään malttanut minun rauhassa lelua maasta ottaa vaan heti kävi lelun kimppuun. 

Ja lopulta harjoittelu teki tehtävänsä ja Riki malttoi odottaa käskyjä!

Kahta erilaista lelua heiteltiin ja lopputulos oli tämä... Onneksi miehen veli sai toisella lelulla heitettyä niin, että saatiin tiputettua toinen lelu alas... Taitolaji se on kai tuokin. Oikein kaksi kertaa meni ympäri...

Ja opetin Rikille uuden käskyn! :) Ja sen opettamiseen meni pari minuuttia! Oon kyllä aina ollut sitä mieltä, että Riki on jotenkin erityisen fiksu tapaus. Riki oppii todella nopeasti uudet asiat! Ja Rikihän osaa monta asiaa! Voin joskus yrittää listata erilaisia käskyjä... Mutta kaksi viimeisintä käskyä on ollut kumarra, jolloin Riki asettaa etujalat maahan pitkälleen ja takajalat on pystyssä. Ja tänään opetin antamaan kummatkin etutassut yhtä aikaa! :D (Todella käytännöllistä ja silleen...) Mutta kun toinen kerta oppii, on mukava opettaa ja onpahan Rikille tekemistä siinäkin. :) Mietin pitkään, mikä olisi sopiva käsky, ettei mene muiden käskyjen kanssa sekaisin. Päätettiinkin, että käsky on kummatkin ja ojennan molemmat kädet eteeni. Ensin Riki antoi toisen tassun ja nostin toisen ja kehuin ja palkitsin. Muutaman kerran näin ja sitten mokoma yhtäkkiä antoikin kummatkin ihan itse! :D Mies katsoi vieressä, että olisi vielä hyvä jos yhtä aikaa nostaisi kummatkin, eikä vuorotellen kuten ensin teki. No, seuraavalla kerralla pompahtaakin molemmat tassut yhtä aikaa! Pienistä asioista pitää iloita ja voi että miten iloinen olinkin tuosta asiasta! :D Pitää taas ruveta miettimään, mitä sitä keksisi vielä opettaa Rikille... 

3 kommenttia:

  1. Hei, missä pienten suloisten kisuvauvojen kuvat on? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Pitääpä kattoo josko saisin joku päivä muokattua kuvia jotenkin. Montaa ei ole, jokaisesta vain yksi ja silloinkin ovat kädellä. En pystynyt oikein pikkuisten kanssa olemaan, kun Riki änkesi aina miun perässä pienten luokse. :) Kun pysyin kauempana, antoi Rikikin pienten olla rauhassa.

      Poista
    2. Riki olis pitäny laittaa vaikka pihalle oottelemaan, että saa rauhassa paijata pieniä suloisia kisunpentusia ;) :D

      Poista