keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Pelottava koira

Kun eilen illalla käytin Rikiä pihalla, törmäsimme vanhempaan naiseen, jolla oli pikku terrieri mukana. Katselin jo kauempaa, että meneevät reittiä, jolle itse halusin ja hidastin vielä vauhtia, että ehtiivät ohi. Koska Rikin kanssa koirien ohitukset ovat välillä mitä on, en ole aina sillä tuulella, että jaksaisin "tapella" Rikin kanssa asiasta... 

No, eiväthän mokomat ehtineet ohi ja en itsekään viitsinyt seisoskella koko iltaa itikan syöttinä... Menimme muutaman metrin päähän, jolloin terrieri alkoi räkyttämään Rikille! Rikihän vain innostui asiasta ja rupesi riuhtomaan, jotta pääsisi terrierin luokse. Häntä vaan heilui ja korvat oli pystyssä. Vanhempi naishenkilö siinä sitten ihmeissään totesi, että eikö se ollenkaan välitä tästä. Ymmärsin asian niin, että eikö Riki välitä toisen räkyttämisestä ollenkaan. Siihen totesin vaan, että kyseessä on vielä pentu, joka ei aina oikein ymmärrä vielä ihan kaikkea... Siinä sitten minusta tuntui, että toinen vain lähti jo hiljalleen perääntymään takaisin päin (juuri sinne, minne minä halusin mennä...) ja kyseli vaan, että vieläkö kasvaa, ootteko kouluttanut?! En tiedä, kumpi naista pelotti enemmän, Riki vai minun välinpitämätön ja naisen käytöksestä hämmästynyt asenteeni. Jatkoi kyselemistä ja kysyi mm. mitä rotua on. Kerrottuani tuntui hätääntyvän enemmän... Selitti vaan, että tuttavallaan on tanskandogin kokoinen malamuutti, varmasti on 70-80 kiloinen! Itse jatkoin samalla asenteella ja totesin vaan, että aijaa. Siinä sitten jaksoi vielä kauhistella, että vieläkö Riki kasvaa ja alkoi ilmeisesti viimeinkin ymmärtää, että kyseessä on pentu, kun selitin kokoa ja ikää. No totesipa sitten siihenkin, että kyllähän se sitten vielä kasvaa!

Olin vaan jotenkin hämmennyksissä tästä tilanteesta. Ensimmäistä kertaa tulee tilanne, jossa Rikiä pelätään... Tähän mennessä kaikki vain ovat ihastelleet ja lapsetkin tulleet rapsuttelemaan ja tekemään temppuja Rikin kanssa. Voiko tuollaista nallea pelätä?!


Ilmeisesti voi. Ja tällä kertaa syy oli mitä ilmeisemminkin Rikin koko! Vaikka kuinka selitin, ettei Riki tee pahaa, vaan rakastaa kaikkia ja haluaa vain leikkiä, ei nainen sitä ymmärtänyt. Kääntyi lopulta kokonaan ympäri ja selitti vaan, miten mukava kun on välillä viileämpi sää... Ja meidän piti kiertää kauempaa, että pääsimme heidän edelleen! 

Mutta siitäpä olen todella ylpeä Rikistä, että vaikka kuinka oli innoissaan ja alkuun pyrki terrierin luokse (vaikka kuinka toinen vaan räkytti) oli kuitenkin Rikillä korvat tallella! Otin hihna  lyhyemmälle ja komensin istumaan. Ja toinenhan istui! Keskittyi edelleen terrieriin, mutta välillä katsoi minua tyyliin "eikö sittenkään mentäisi leikkimään". Saattoi pyörähtää selkäni takaa toiselta sivulta toiselle, mutta aina istahti automaattisesti. Ja häntä heilui! Ja siitäkin vielä olen ylpeä, että Riki ei edelleenkään vastannut toiselle haukkumalla! Ei marmattanut, ei yhtään mitään. 

Nyt olen taas sairaslomalla. Mokoma flunssa iski ja nosti taas 38 asteen kuumeen... Rikihän arvostaa sitä todella, olipahan muuten todella iloinen, kun mies tuli kotiin! Itse vain makoilin ja nukuin...Ja huomaamattani Riki oli repinyt okton palasiksi, emmekä ole vielä löytäneet vinkua mistään... Toivon, ettei Riki sitä olisi ehtinyt syödä, mutta pitää nyt seurailla... 

Ja pakko vielä loppuun muokkailla ja lisätä, että tänään oli vihdoinkin kesän ensimmäinen ukkonen, joka meillekin asti tuli! Ja kyseessähän oli Rikin ensimmäinen ukkonen! Ja mitä minä tein; nukuin! Jep, heräsin kesken ukkosen, mutta eipä enää kuin muutaman kerran jyrähtänyt, eikä Riki näyttänyt ainakaan käyttäytyvän mitenkään erikoisesti. Taisipa vaan Rikikin makoilla ukkosen ajan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti