lauantai 7. heinäkuuta 2012

Ulkoluu, myyntityötä ja vesileikkejä


Jos aiemmin oli kuuma, niin nyt on se helle. Ja sen huomaa Rikin syömisestäkin. Aamulla ei ole pariin päivään syönyt ollenkaan, mutta illalla alkaa jo maistua ruoka. Eilen annoin luun suoraan pakastimesta, ja koska minulla välillä ilmenee hieman neuroottisia piirteitä, en todellakaan voi antaa jäistä ja raakaa luuta sisällä syötäväksi! 

Alkuun Riki ei voinut ymmärtää, että luu oli tarkoitus syödä ulkona! Aina vain uudestaan ja uudestaan kantoi luun ovelle ja katseli, miksei ovi auennut. Lopulta monta kertaa heitettyäni luun pois ovelta, Riki tajusi homman idean! Mutta kun oltiin sisään menossa, keskustelimme taas saman asian läpi. Yritin ottaa luun Rikin suusta, mutta yhdellä kädellä ei onnistunut (kannoin toisessa kädessä jotain), joten menin itse sisään ja aina kun Riki laski luun pois suusta, aukaisin oven ja kutsuin. Monta kertaa piti sama tehdä, koska Riki otti luun heti suuhun takaisin, kun ovi aukesi. Lopulta Riki ymmärsi, mitä hain.




Harjoittelin siinä ulkona ollessa kameran käyttämistä ja löysinkin paljon mukavia asetuksia, joista en aiemmin tiennyt. Ja niiden avulla sain (ainakin minun mielestäni) paljon onnistuneita kuvia! Löysin mm. neulansilmä-asetuksen, jonka avulla kuvan reunat jäävät tummaksi (kuten yllä olevassa kuvassa). Ja löysin lisää asetuksia, joilla pitäisi onnistua liikkuvasta kohteesta otetut kuvat (siinä on aina ollut minulla ongelma!) ja ainakin tähän mennessä kyseisellä asetuksella otetut kuvat ovat onnistuneet. 


Rikin etujalat olivat täysin veressä luun syönnin jälkeen, mikä edesautti minua keräämään motivaatiota Rikin pesemiseen. Muutaman päivän pesua olen harkinnut, kun on alkanut rasvoittua ja pientä pahaa hajua olemaan turkissa... Voikohan öljyn lisääminen ruoan sekaan vaikuttaa turkin rasvoittumiseen? Ihan vain ruokaöljyä olen pienen lorauksen laittanut kerran päivään... Enkä välttämättä aivan joka päivä ole edes laittanut...

Riki automatkalla

Tänään sitten lähdettiinkin aamusta ajelemaan eräälle festarille. Jääköön nyt nimeämättä, mikä paikka oli kyseessä. Mutta sielläpä sitten oltiin Rikin kanssa torilla myyntiapulaisina. Riki keräsi ihmistä paikalle. Ikävä kyllä, koska Riki oli myyntipaikan takana, oli myös suurin osa ihmisistä siellä takana... Riki oli aivan ihana tänään siellä ihmisten keskellä! Lapsia pyöri todella paljon ympärillä ihastelemassa Rikiä ja kyselivät ja silittelivät ja eräälle tytölle kerroin, mitä kaikkea Riki osaa, niin tyttö jatkuvaan kävi hakemassa ylävitoset Rikiltä! Ja myös aikuiset kävivät silittelemässä ja eräs sanoi, että Riki on päivän paras nähtävyys. Todella rauhallisesti oli! Ainoastaan kerran aloitti marmattamisen, kun eräs vain etäämmältä katseli. Ja sitten, kun Riki päätti, että johan täällä ollaan tarpeeksi pitkään oltu (kolme tuntia...), ja aloitti marmattamisen. Voi että kun olen ylpeä Rikistä. <3




Päivä oli kuuma ja onneksi toripaikka sattui varjoon. Välillä käytiin Rikin kanssa jaloittelemassa, mutta muutenpa siinä tulikin se kolmisen tuntia vietettyä. Siitä sitten lähdettiin rantaan, jossa Riki pääsi vilvoittelemaan. Laituri oli täysin veden peitossa ja Riki meinasi tippua siltä kokonaan pois, kun ei tajunnut, ettei se vesi joka kohdassa niin matalalla olekaan... 




Mutta villiintyipä poika taas aivan täysin uimisesta! Pomppi miten sattuu ja heitteli itsekin kaarnan paloja ja oksia ja pärskytteli tassuillaan veden pintaa. 


Kotona sitten grillattiin ja Riki oli takapihalla seurana ensimmäistä kertaa. Ei olla uskallettu aiemmin ottaa, kun hiiligrillikin on... Luuta siellä järsi grillauksen ajan. Ja nyt vaan lepäilee. Ei paljoa jaksa päätäkään nostaa. :)

Pahoittelen, jos on kirjoitusvirheitä. En ehdi nyt oikolukea vaan lähden nauttimaan saunasta!

4 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia Rikistä oot ottanut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Parannettavaa on vielä kuvaamiseen liittyen, mutta harjoittelu onkin ihan mukavaa touhua. :)

      Poista
    2. Minullaki pitäis jaksaa nuihin säätöihin tutustua, eihän meillä olekaan tuo uus kamera ollut vielä kuin puoli vuotta! :D Ja tuhansia kuvia sillä jo otettu... :D

      Harjotteleppa lisää kuvaamista ja kerro sitten millä säädöillä/asetuksilla oot napsinut ;)

      Millainen kamera sulla on? :)

      Poista
    3. No melkein puoli vuotta tässä itelläki mennyt opetellessa... :D Kamera on Olympus SZ-30MR. Järkkäriä en halunnut ostaa, kun niitä ei saa kaikkialle viedä kuten keikoille tai festareille tms. Niin yritän pärjätä ihan vaan digikameralla. :)

      Poista