tiistai 31. heinäkuuta 2012

Vesileikit!

Huh hellettä. Jos oon aiemmin maininnut, kun on kuumaa ollut ja Rikistäkin on huomannut sen, niin entäs nämä pari päivää sitten. Eilen oli niin kuuma, että ei muuta tehty kuin lyhyt pissilenkki Rikin kanssa. Silloinkin hyvä ettei tarvinnut vetää koiraa perässä. Normaalisti innokkaasti haistelee ja menee edellä ja hieman vetää. Nyt ei mitään merkkiä moisesta. Tuuletin jätettiin päiväksi päälle ja sen edestä löysin Rikin töiden jälkeen. Käytiin talviturkki heittämässä läheisessä lammessa töiden jälkeen ja illemmalla ajattelin Rikinkin viedä uimaan. Siellä oli kuitenkin niin paljon porukkaa, että en todellakaan edes yrittänyt viedä Rikiä sinne. Pari kertaa autolla ajeltiin ja yritettiin, josko olisi vähemmän porukkaa, mutta ei. Ja toisella kerralla Rikikin näytti jo nuukahtavan autoon. Ajoin kiireellä kotiin ja täytettiin takapihan allas. Siinä sitten Riki sai viilennellä. Ja tällä kertaa Riki meni oikeasti vapaaehtoisesti siihen! 


Heittelin taas palloa siihen ja Riki itsekin ihan villiintyi leikkimään. Nyt oli vettä hieman enemmän kuin aiemmin ja pallokin oli kokonaan pinnan alapuolella. Alkuun Riki ihmettelikin, miten sen pallon sieltä muka saa poimittua, mutta rohkeasti sen sitten nappasi. JA Riki sai kopin! Ohessa videota Rikin viilennyksestä ja heti alussa minultakin tulee hyvin yllättynyt reaktio, kun Riki ottaa ja nappaa pallon kiinni! En edes yrittänyt opettaa Rikille kopin ottoa, kunhan muuten vain heittelin. 





Tänään sitten käytiinkin ihan oikeasti uimassa! Ja voi että kun toinen tykkäsi! Ensin ei oikein tiennyt mennäkö vai ei, mutta kun menin itse edellä seurasi myös Riki perässä. Ja voi että kun poika tajusi, ettei seuraavalla askeleella ylläkään enää jalat pohjaan! Ei ensin meinannut edetä, mutta itse menin taas edellä, joten lopulta lähti Rikikin uimaan! Jipii! Ja on varsinainen vesipeto! Pienen lenkin teki ja kääntyi takaisin. Kun oli hieman levännyt jalat pohjassa, lähti uudestaan. Monta kertaa Riki kävi kiekon tekemässä ja olisi pidemmällekin lähtenyt, mutta hihnasta nykäisin niin kääntyi. Hihnassa siis pidin, kun oli uutta maastoa Rikille ja mielellään olisi lähtenyt paikkoja tutkimaan. Ja koska luokse tuleminen ei ole se luotettavin juttu vielä, en ottanut riskiä, koska paljon liikennöity tie meni melko läheltä.


Käytiin Rikin kanssa ennen uintia 1,5 km lenkki tekemässä ja sitten suoraan uimaan ja tekipä hyvää niin itselle kuin Rikille. Ja oon vaan niin ylpeä Rikistä. Hieman säälittävältä näytti ilme, mutta selkeästi tykkäsi paljon. Ja Rikillä perusilme on muutenkin mielestäni surullinen... :) Ja jos (ja kun) olen joskus miettinyt, onko Riki lihava, niin nyt en enää mieti! Kyllä on niin laihaa poikaa tuon turkin alla!

Luokse yritti uidessa tulla ja huitoi etujaloillaan minua, joten jäi mukavat jäljet reiteen. Ja en tiedä yrittikö juoda samaan aikaan kuin ui, mutta suutaan kovasti siihen malliin aukoi kesken uinnin. Ja sitten rannalla köhi. 


JA ostin Rikille uuden lelun. Halusin kokeilla niitä pehmoja, joissa ei pitäisi ihmiselle ääni kuulua, mutta koiralle kuuluu. Sellaisen sitten ostin ja Riki rakastui! Ohessa taas videota. 



Nyt toinen vaan lepäilee. Johan tässä on muutamaan tuntiin ehtinytkin puuhailla vaikka mitä. Ihania nämä aikaiset ja lyhyet työpäivät, jolloin oikeasti ehtii puuhatakin kunnolla jotain!

2 kommenttia:

  1. Kunpa meidänkin koirista joku tykkäisi uida! Ehkä nuorimman kanssa on vielä toivoa opetella, kun on vasta 4kk.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä alkoi toivoa olla asian suhteen vasta kun itse meni edellä. :D Tähän mennessä ajatuskin uimisesta on Rikin mielestä ollut jotain todella kauheaa!

      Poista