maanantai 2. joulukuuta 2013

Vetohommissa

Käytiin lauantaina kunnon lumipyryn kunniaksi kaverin luona koiria vedättämässä. Pimeä ehti tulla, joten mentiin ihan vain heidän pihatiellä ja pienen pätkän pellolla. Lääniä riittäisi, mutta ensi kerralla on kyllä mentävä valoisan aikaan. Nyt oli kiva pieni lumipyry ja kova tuuli pimeän lisäksi, joten vaatetta sai olla päällä, vaikka hikihän siinä hommassa itsellekin tuli.


Koirat saivat ensin jäädä liinoihin pihalle, kun käytiin sisällä hetki istahtamassa. Lopulta menin takaisin pihalle koirille valjaita pukemaan. Riki ei malttanut odottaa töihin pääsyä, kun valjaat päälle olin pukenut. Sain molemmille hyvin puettua valjaat ja kiinnitettyä liinaan ja ahkioon. Ensin mentiin kaksin miehen kanssa, minä kyydissä istuen ja mies meni edeltä tietä näyttämään ja jäniksenä toimimaan. Kerran pääsimme edestakaisin pihatien, kunnes tuli aura-auto pihaan! Ja koirat pääsivät portaille valjaissa makoilemaan ja odottamaan.


Seuraavalla kerralla meni kaveri kyytiin ja minä toimin jäniksenä. Nyt oli helpompi koirien edetä, kun ei ollut hankea vastassa. Kaveri totesi kyydin olevan kuitenkin sellaista, että raskaana oleva avovaimonsakin pääsi kyytiin. Kävimme myös pienen pätkän pellolla hangessa menemässä. Siellä koirat pääsivät taas kunnolla töitä tekemään ja kas kummaa, kun olivatkin rauhallisia treenin jälkeen. 

Kaikilla oli kuitenkin mukavaa ja koiratkin yhdessä hyvin työskentelivät. Nyt Rikikin työskenteli koko ajan. Vauhti on lumessa Rikille sopivampi kuin pyörän kanssa. Johan kaveri suunnitteli seuraavalla kerralla lumilautaakin kokeilevan. Totesi vaan, että taitaa kuitenkin riittää vain yksi koira silloin eteen... 


Lopputuloksena oli vaan naarmu Adan vasemmassa takajalassa. Taas vaihteeksi neidille jotain sattui... Itse olin jo melko varma, että kyseessä on paleltuma, mutta nyt mies yritti pyörtää luuloni. Mistään en löytänyt paleltumien kuvia koirilla. Mitään en ensin edes huomannut, mutta illalla kotona ulkoillessa ennen nukkumaan menoa, huomasin Adan kävelevän hassusti takajalkojaan nostellen. Sisällä tutkimme asiaa tarkemmin ja löysimme noin 1x3 sentin kokoinen karvaton alue, joka oli tummunut. En sen tarkemmin asiaa tajunnut tutkia, mutta puhdistettiin ja bacibactia laitettiin sekä side. Aamulla tuli mieleen paleltuma ja asiaa netistä yritin tutkia. Nyt ollaan haavaa rasvattu ja aamulla laitoin taas bacibactia, kun näytti hieman naarmujakin reunassa olevan. Alkuun neiti hieman jalkaa aristi, kun naarmuun koski, mutta ei enää tänään. Kävin kuitenkin tossut eilen jo ostamassa, jotta saamme ulkona suojattua jalan. Tossut eivät vaan oikein Adan vauhdissa pysy mukana, joten hihnassa on vaan neiti päässyt pihalle. Mutta enhän minä satavarmaksi osaa sanoa, että kyseessä paleltuma olisi. Seuraillaan nyt vain paranemista ja suojaillaan tarpeen mukaan. Side ei ollut päivää pysynyt Adan jalassa, joten on nyt illankin saanut olla ilman. Katsellaan josko yöksi suojaisi taas... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti