keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Tuliaisia Jyväskylästä

Jep jep, saatiin sitten ilmeisesti Jyväskylän tulaisina nenäpunkki koirille... Ensin Aslak aloitti oireilun ja perässä on Ada aloittanut ensin lievästi ja sitten hieman voimakkaammin. Riki on edelleen oireeton. 


Ensin kuulin, että sieltä on toiset saanut kennelyskää, joten oireiden alkaessa ensimmäisenä tuli mieleen kennelyskä. Hieman oireet epäilytti kuitenkin nenäpunkin suhteen, mutta alkuun olin melko varma kennelyskästä. Saman päivän aikana kuulin kuitenkin, että myös nenäpunkkia on Jyväskylässä ollut, joten epäilyt alkoivat kuitenkin mennä nenäpunkin suuntaan. Videoin Aslakin kohtauksen ja Adan kasvattaja oli sitä mieltä, että kyseessä olisi hänenkin mielestä ennemmin nenäpunkki. 


Niinhän se sitten aamulla alkoi eläinlääkärille soittelu ja kun lopulta pääsin läpi, esitin ongelman näiden kahden taudin suhteen. Hetken puhelimessa asiaa pohdimme ja eläinlääkärikin oli lopulta sitä mieltä, että kyseessä ehkä ennemmin olisi kuitenkin nenäpunkki kuin kennelyskä. Kennelyskässä tulisi kuulema nopeasti muitakin oireita kuin yskää (ruokahaluttomuus, lämpöily) ja olisi muutenkin jo nopeammin oireet tulleet kuin mitä nyt tuli. 


No ei kun puhelinresepti, mutta lääkkeitä ei tänään vielä apteekissa ollut. Olipahan kummaa toimintaa siellä, kun lääkkeitä kävin kyselemässä. Kysyy, että haluatko kaikki paketit. Pitää tilata, mutta on vain kaksi tilattu, kun eläinlääkäri oli reseptiin laittanut kuusi pakettia (yksi paketti sisältää kaksi tablettia, 2-3 viikon kuuri kerran viikkoon). Meillä kun yhdelle koiralle oli jo lääkkeet kotona valmiiksi edelliseltä kerralta, kun Rikillä ekana talvena nenäpunkkia oli. Mutta siis ell määräämät lääkkeet olisi tarkoitus riittää kolmelle viikolle kahdelle koiralle. Ja minulta siis kysyttiin, että haluanko kaikki lääkkeet. No kyllähän minulla olisi tarkoitus lääkitä kaikki koirat kuuri loppuun asti, että tottahan toki minä ne kaikki paketit mieluiten kerralla otan, ettei tarvitse olla joka viikko uutta pakettia hakemassa ja tilailemassa. Keskustelu meni periaatteella: "ei ole minulle kyllä tuttu lääke, että mitäs se ell on määrännyt?" Työntekijä lukee paperista "no tällaista tää on tänne määrännyt" "no enköhän minä sitten ne kaikki paketit ota!".


Mutta huomenna aloitetaan sitten kaikille kuuri. Ja nyt olen varmemmin itsekin nenäpunkin kannalla. Molemmat oireilevat ovat hirmuisen aivastelunkin aloittaneet ja yleisvointi on kuitenkin molemmilla mainio. Äskenkin pihalla juoksivat, eikä mitään ongelmaa ollut. Pari kertaa tuli reverse sneezing kohtaus, mutta ei muuta. Ja ruokahalu on kaikilla ennallaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti