maanantai 10. marraskuuta 2014

Aslakin ensimmäinen 12 km

Meidän piti jo pari viikkoa sitten lähteä Aslakin kanssa vetolenkille kohteena miehen työpaikka, mutta erinäisten sattumusten takia olinkin kyseisenä iltapäivänä vaihdattamassa autoon uusia talvirenkaita... Minulla kun kaikenlisäksi on melko harvassa sellaiset työvuorot, että tuollaisen treenisuunnitelman pystyy toteuttamaan, joten harmissani olin. Kuitenkin viime torstaina satuin pääsemään hyvissä ajoin töistä, joten kiirehdin kotia kohtia Aslakia hakemaan ja suunta kohti kaupunkia. 

Kokonaisuutenahan treeni meni hyvin. Liikkumisaika oli 59 minuuttia ja 12 minuuttia meni pysähdyksissä. Keskimääräinen liikkumisnopeus oli 11,96 km/h, enimmäisnopeus 26,1 km/h. Ainoastaan viimeinen kilometri alkoi olla turhauttavaa, kun Aslak olisi halunnut merkkailla joka viides metri, joten otin Aslakin pyörän rinnalle juoksemaan loppumatkan.

Huomasin Aslakille yhden asian olevan erittäin hämmentävä asia: sillat. Ensimmäisen huomion tästä sain, kun oli tietöitä ja kevyen liikenteen väylä oli katkaistu kuopalla ja päälle oli laitettu metallilevy, jossa oli totta kai vielä muutamia koloja. Aslak ei suostunut alkuun laisinkaan astumaan levylle. Aslak ei ole ikinä kieltäytynyt mistään, mutta nyt tuli täyskieltäytyminen. Olimme juuri kaikenlisäksi ohittaneet erään miehen menemällä itse alakulkutunnelin kautta ja mies meni yläkautta. Ohitus oli täysin turha, koska mies käveli siinä sitten meidän ohitse. Lopulta sain maaniteltua Aslakin menemään yli. Kyllä vaan työmiehet saivat ihmeteltävää, kun minä jonkin aikaa siinä koiralle lässyttelin... Ja sen samaisen miehen ohitus meni lopulta ihan hyvin, kun sain Aslakin ymmärtämään, että mennään vasempaan reunaan sen sijaan, että yleensä ollaan oikealla. 

Sillat olivat muutenkin Aslakille haaste. Siltaa ylittäessä Aslak meni aina keskelle väylää ja epäluuloisena reunaa tuijotti. Ja kun tuli vielä kolmas silta ja se oli puinen, teki Aslak taas äkkipysähdyksen ja maaniteltuani suostui kävelemään sillan yli. 

Muuten lenkki meni ihan hyvin. Edellä pyöräilijät toimivat hyvinä jäniksinä, vaikka karkuunhan ne pääsi, kun noita siltayllätyksiä tuli. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti