tiistai 24. heinäkuuta 2018

Ada hieno aksakoira!

Ada eilen teki kisoissa hienoja suorituksia ja ensimmäinen kakkosluokan LUVA jäi harmittavasti saamatta keppivirheen takia. Olin itse liian myöhässä, joten Ada haki väärän keppivälin. Mutta eipä auta murehtiminen vaan syksyllä jatketaan kisoja viileämmässä ja uudella energialla. 

Eilen kävimme vielä viimeiset treenit tekemässä ennen kuin jäädään saikulle, koska Ada sterkataan keskiviikkona. Kouluttaja otti toiveita treenille vastaan ja minun toiveeni oli humpsuttelua ja vauhtia sekä siinä sivussa itsenäisiä keppejä treenailla.

Ada ei alkuun meinannut ymmärtää pitkiä estevälejä ja haki välistä haluamiaan esteitä. Lopulta saimme Adan ymmärtämään, että mennään silti sinne minne minä ohjasin. Saimme juosta ja juosta. Ada sai mennä pitkällä laukalla ja itse yritin vain pysyä edellä niin hyvin kuin pystyin. Taigaa en olisi samalla tavalla voinut jättää ohjaamatta kuin Adaa, koska Taiga olisi selkeätkin esteet todennäköisesti väistänyt ilman ohjausta. Ada kuitenkin osaa hakea itsenäisesti esteitä ja ainoastaan haastellisemmat kohdat piti tarkkaan ohjata kuten pitkä esteväli (kun välissä oli haettavissa muita esteitä), puomi houkuttelemassa sekä takaakierto. 


Teimme myös kuutta keppiä siten, että käytimme etupalkkaa minun jäädessäni taakse. Joitakin kertoja Ada kääntyi takaisin, mutta kun selkeästi näytimme etupalkan, Ada tajusi idean ja teki kepit loppuun. Haastoimme Adaa myös, että jäädessäni taakse, lähdinkin samalla kävelemään sivulle ja poispäin Adasta. Lisäksi tein samaa juoksemalla. Ada kesti tilanteet hyvin, kun tajusi etupalkan. Tätä pitäisi jatkaa, kunhan Ada saikulta palaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti