lauantai 21. heinäkuuta 2018

Taiga treenaa... Aksaa...

Agiråkin jälkeen ollaan Taigan kanssa käyneet muutaman kerran treenailemassa hallilla. 

1. Kerta
Kouluttaja oli innostunut Agiråkissa uusista gameslajeista ja treenailimmekin hieman etäisyyttä. Ensin muutama aita, jotka eivät olleet täysin symmetriassa keskenään, mutkaputki ja sitten kolme sivuttaista hyppyä. Nämä esteet piti ohjata pysymällä keskellä "rataa" pitäen tietyn etäisyyden aidoista. 

Suoran teimme ns takaperin yksi hyppy kerrallaan ja siten Taiga irtosi parhaiten. Sivuttaiset hypytkin saimme onnistumaan muutamien toistojen jälkeen, mutta lopulta kouluttajakin totesi, että Taiga kyllä tiesi, mitä piti tehdä, mutta halusi vain palkan nopeammin. 

Lopuksi teimme A:ta, josta kouluttaja totesi, että Taigan osuma kontaktille on todella ylös. Päädyimme kokeilemaan alastulolla pumpperia, jolla saimme hienoja neljän tassun osumia kontaktin alastulolle.

2. Kerta
Teimme pitkää rataa, jossa oli kaikki kontaktit. Taiga tykkäsi kouluttajasta paljon ja kävi jatkuvasti häntä moikkaamassa. Kouluttaja totesi, että Taigan odottaminen on kehittynyt huimasti keväästä! Ongelmana oli tuolloin lähinnä kontaktissa pysyminen. Onneksi suurimmaksi osaksi, kun hyvän vauhdin itse pidin ja lässytin minkä ehdin, Taigakin pysyi liikkeessä ja teimme hienosti rataa. Taiga teki myös upean korjauksen renkaalle, kun piti käydä välissä kouluttajaa moikkaamassa. Ja kepit oli upeat! Treenasimme myös vaikeaa keppikulmaa, johon avuksi laitettiin ohjurit. Esteeltä tullessa Taigan oli vaikea hakea kepit, mutta yksittäisenä saimme onnistumaan. Puomin alasmenon Taiga loikki, mutta oli niin lämmin, että emme jääneet sitä hinkkaamaan. A meni hyvin, kun pumpperin laitoimme. Energia oli todella hyvä ja jäi hyvä mieli treeneistä. 

3. Kerta
Kävimme kaverin kanssa treenailemassa ja edelleen hallissa oli sama rata, mitä teimme edellisellä kerralla treeneissä. Esittelimme ensin kaverille, miten rata menee, jonka jälkeen teimme radan vaikeaan keppikulmaan asti yhtenäisenä. Hieman alussa kontakti koiraan karkasi, kun Taiga lähti hajujen mukaan. Kun pääsimme vauhtiin, saimme hienon suorituksen aikaiseksi, vaikka alkuun unohdimmekin A:lle pumpperin laittaa ja siinä Taiga teki taas aikamoisen loikan. Kepit meni kuitenkin vauhdikkaasti ja puomille saatiin myös hyviä osumia. Vaikeaa keppikulmaa teimme vain yksittäisenä ilman ohjureita ja muutaman yrityksen jälkeen Taiga haki kepit hyvin.

Treenasimme Taigan kanssa myös häiriön sietämistä. Kaveri treenasi hallin toisella reunalla omien koiriensa kanssa ja me teimme treeniä aidan kanssa erotellen takaakiertoja ja suoraan yli hyppäämistä. Muutaman kerran Taiga juoksi toisen koirakon luokse, jolloin jouduin muutamankin kerran kutsumaan takaisin luokse. Jos Taiga tuli ensimmäisellä kutsulla, annoin palkan. Jos minun piti Taigaa useamman kerran kutsua, en antanut palkkaa. Teimme myös häiriötreeniä siten, että pidin Taigan istumassa edessäni, kun kaveri käveli oman koiransa kanssa hallissa. Taiga hyvin piti kontaktin minuun. Vaikka muutaman kerran Taiga kääntyikin tuijottamaan kaveriani, Taiga käänsi nopeasti katseen takaisin minuun. Otin lopulta myös itse reilun metrin verran etäisyyttä Taigaan ja palasin palkkaamaan. Päätimme jatkossakin treenailla samoin häiriötä Taigan kanssa joka kerran hieman vaikeuttaen. Haastoin Taigaa myös A:ta treenatessa, kun kaverin koirat olivat aidan toisella puolella, laitoin Taigan istumaan aidan viereen odottamaan käskyä kiivetä A:lle. Välillä toisen koiran kuono aidan ali pilkisti. Taiga kuitenkin hienosti keskittyi ja vain kerran kääntyi haistelemaan toista koiraa aidan ali. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti