sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Adan vetoharrastuksen alkuaskeleet

Sen virheen tein Adan vetoharrastuksen aloittamisessa, että en malttanut mieltäni tarpeeksi. Neiti seitenkuinen sai ikiomat valjaansa Mustista ja Mirristä. Valjaat istuvat hyvin, vaikka eivät todennäköisesti pitkään tule sopimaankaan kasvavalla koiralla. Lähdettiin kuitenkin ihan vain perusasioista liikenteeseen alkuun kuten valjaiden pukeminen. 


Valjaat Ada antaa pukea hyvin päälle. Liikkuminenkin oli normaalia valjaat päällä ja nopeasti kokeilimmekin laittaa perään painoa. Ensin laitettiin pieni puulava perään. Kokoa lavalla oli noin 50x30 cm. Adaa häiritsi paljon perässä roikkuja ja jäi usein jumiin johonkin puskaan tms. Mies kutsui Adaa ja minä tulin perässä estämässä kiinnijäämiset. Ei kulkenut lava hyvin nurmikolla, joten vaihdettiin talikko perään. Senkään kanssa ei oikein sujunut. Ajateltiin kokeilla hietikolla, mutta siitähän metelistä Ada säikähti todella paljon! Ja äkkiä takaisin nurmikolle! 

"Ei jaksa..."
Seuraavaksi ajattelimme kokeilla Rikin kanssa pyörän eteen laittamista. Rikille piti vaan tilata valjaat ensin, koska edelliset ovat pienet. Valjaat eivät ehtineet juhannukseksi tulla, enkä enää malttanut odottaa. Päätettiin lähteä jänistä käyttämällä pieni matka kokeilemaan. 

"Joko mennään?" Taustalla meidän tuleva
koiratarha. Tilattiin maanantaina ja saapui
torstaina 13 osaa eli yksi osa jäi matkalle.

Adalla ei kuitenkaan ole samanlaista tarvetta saada edellä menijä kiinni kuten Rikillä. Liikkelle lähtemiseen tarvittiin "jäniksen" apua ja hän kutsui Adaa ja minä samalla annoin lähtökäskyn. Yleensä liikkeellelähdöissä oltiin ensin hieman solmussa... Ensimmäinen osio meni ihan ok. Ada kyllä veti, vaikkei ihan liina tiukalla tietenkään mentykään. Itse poljin koko ajan mukana helpottaakseni Adan etenemistä. Kotiin päin ei sujunutkaan enää hirmuisen hyvin. Adaa alkoi pientareet kiinnostaa ja kiersi tolpat väärältä suunnalta ja juoksi ojaan ym ym. Lopulta otin liinan käteen ja Ada sai juosta loppumatkan pyörän rinnalla. Alla lyhyt video Adan vetämisestä. Tässä ollaan jo kotiin päin menossa. 



Matka oli lyhyt, mutta Ada tuntui silti ihan väsy olevan. Annettiin vielä pihalla olla ja käytiin Riki verryttelykaveriksi. Ja vaikka kuinka oli kuuma ja väsy, piti Rikin kanssa väkisin juoksennella. 



Seuraavaksi odotan kiltisti Rikin valjaita ja jännityksellä laitan koirat yhdessä pyörän eteen. Katsellaan miten menee ja päästäänkö sairaalareissulle. :) 

En ymmärrä, miten viime aikoina olen saanut tällaisia
haamukuvia paljon aikaiseksi...

2 kommenttia:

  1. Ada on jo iso tyttö! Hienosti menee pyörän edellä videolla, kun vieläpä ensimmäinen treeni! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli niitä hyviä hetkiä. :D Muuta ei viitikään laittaa näytille. Nyt saatiin Rikille myös uudet valjaat, joten odotellaan viileämpiä kelejä kahden koiran valjakon kokeiluun. Jospa se siitä sitten lähtisi.

      Poista