keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Rikin treeniä

Riki on pienellä laihdutuskuurilla ja lisäksi kunnon kohotus -kuurilla. Tänään kävimme Rikin kanssa pyörälenkillä. Matka taas se vajaa viisi kilometriä. Ja en vaan ymmärrä Rikin suolen toimintaa... Pihasta en suostunut lähtemään ennen kuin Riki tarpeensa teki. Riki oli taas innolla pihasta lähdössä ja alkuun matka eteni ihan hyvää vauhtia. Rikin kanssa on muutenkin helppo olla liikenteessä, kun Rikiin voi luottaa, ettei mitään yllätyksiä Riki saa aikaiseksi ja kuuntelee hyvin minua. SIihen asti kuuntele, kunnes päättää, että kakalle on päästävä. Noin puolet matkasta sain melkein raahata Rikiä perässä, kun rupesi löntystämään. Yritän Rikiä opettaa pysähtelemään mahdollisimman vähän ja nytkään en kovin montaa mahdollisuutta Rikille antanut kakan tekemiseen. Mutta eipähän hyödyntänyt niitäkään vaan ihme pyörimiseksihän se meni... Vasta kotipihalle sai aikaiseksi tehdä... 

Riki sai reilun tunnin verran lepäillä sisällä ja koota voimiaan uuteen rally-toko treeniin. Otin taas listan liikkeistä mukaan ja se toisessa kädessä ja nami toisessa lähdimme käymään listan kohta kohdalta läpi. Treenaamme ilman hihnaa, mitä ei alokasluokassa virallisesti tehdä. 

Riki keskittyy hyvin (etenkin namin kanssa, aikanaan kokeillaan ilman). Hyödynsimme myös hyppyesteitä pihalla ja niiden avulla kokeilimme saada tiukkoja käännöksiä aikaiseksi. Vasemmalle käännös on helpompi, kun Rikin pitää itse kääntyä aitaa vasten. Spiraaleja ei edelleenkään harjoiteltu, vaikka youtube-videoiden avulla olenkin jo saanut käsityksen, mitä spiraalissa ajetaan takaa. Mutta liikkeestä maahan meneminen meni jo todella hyvin! Käsiliikkeen tein melko alas, mutta hiljalleen lähden nostamaan kättä ylemmäksi ja aikanaan toivon Rikin oppivan senkin jo pelkästään sanasta tekemään. 

Niinkin yksinkertainen asia kuin juoksemaan lähtö suoraan istumisesta ei ole niin helppo kuin miltä se kuulostaa. Mutta treenataan. Ja edelleen se edessä istuminen ja peruuttaminen ja taas istuminen ei onnistu helposti. Minun pitää edelleen antaa uusi istumaan käsky. Mutta yllättävän hyvin Riki siirtyy eteeni ja sitä olenkin hyödyntänyt ihan arjessakin. 

Erittäin tyytyväinen olen kuitenkin Rikiin! Riki osaa ottaa hienon kontaktin ja on niin nopea oppimaan, että yllätyn varmaan joka kerta asiasta! Mahtikoira! <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti