sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Uusi koirakaveri

Riki ja Ada sai koiravieraan eilen. Kyseessä oli 8-9 viikkoinen cottoni, joka oli Adan pään kokoinen. Kyseessä on kaverin siskon koira, joka oli kaverilla hoidossa ja tulivat sen kanssa meilläkin pyörähtämään. 


Aluksi laitettiin meidän rontit ruokahuoneen puolelle portin taakse katselemaan, jotta eivät ryntäisi heti pienen päälle. Pieni sai ensin keittiössä ympärilleen katsella ja syödä rauhassa.  


Portin läpi sai isommat pienempää aluksi haistella. Riki ei meinannut päästä välillä ollenkaan tutkimaan toista, kun Ada niin innoissaan oli edessä. 



Lopulta päätettiin Riki ottaa keittiön puolelle, koska oli rauhallisempi meidän ronteista pientä kohtaan. Riki kierteli ja kaarteli ja näytti hieman varovan pientä. Vähän haisteli ja melkein ei uskaltanut toisen ohi kävellä ollenkaan. Ilman Adaa ei kuitenkaan Rikiä tuntunut pieni kiinnostavan ollenkaan. 


Siirrettiinkin sitten pieni Adan puolelle porttia. Adaa kiinnosti ihan hirmuisesti toinen. Haisteli, seurasi ja tutki minkä ehti. Pentu olikin kohta aivan märkä, kun Ada kuolasi toisen. 



Kun kaikki näytti rauhallista olevan, laskettiin myös Riki muiden seuraan. Ja huomasi taas, että yhdessä Rikikin saa varmuutta enemmän ja rohkeammin seuraili pentua. Lopulta piti laittaa kantokoppaan pentu, jotta sai levättyä. Mutta hienosti olivat kuitenkin pennun kanssa. Outoa nähdä noin pieniä luovutusikäisiä koiranpentuja, kun Adakin oli ainakin kaksi kertaa isompi luovutusikäisenä. Ellei kolmekin kertaa isompi. 


2 kommenttia:

  1. Eilen työmatkalla ajattelin, miten pieni ja suloinen on lapinkoiran pentu. Ja nyt tuota cottonin pentua katsellessa vielä enemmän tuli mieleen lapinkoiran pennun suloisuus :) Mutta ei meille silti taida koiraa tulla.

    VastaaPoista