sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Ja se agility

Ja totta kai, kun nyt vauhtiin päästiin, piti päästä kokeilemaan sitä agilitya Adan kanssa. Pujotteluahan me ollaankin harjoiteltu aina silloin tällöin ja nyt sain miehen rakentamaan pari hyppyestettäkin. Ollaan katottu, kun koirat juoksennellessaan tarhaankin hyppivät ja korkeus sinne hypätä olisiko noin 30 cm. Nyt rakennettiin kaksi estettä, toisen korkeudeksi 35 cm ja toisen 45 cm.

Ja eikun testaamaan. Aluksi Ada juoksenteli esteen ohi, mutta lopulta sain Adan hyppäämään matalamman esteen yli. Muutaman kerran kokeiltiin sitä, kunnes melko hyvin rupesi sujumaan. Seuraavaksi siirryttiin korkeamman esteen luokse. Totta kai siitäkin piti ohitse juosta alkuun muutaman kerran. Lopulta kuitenkin Ada tajusi, mitä haluttiin ja ilman vauhtia loikkasi yli. 

Jatkettiin treeniä kahden esteen kera. Ensin matalammasta korkeampaan ja sitten toisin päin. Alkuun Ada pysähtyi esteiden välillä odottamaan kehuja ja nameja, mutta lopulta malttoi jatkaa matkaa ja päästiin loppujen lopuksi kaksi estettä samalla vauhdilla menemään. Kerran Ada tiputti esteen ja sekin oli matalampi. 

Kokeiltiin myös muistuuko mieleen pujottelu ja namin avulla kivasti meni. Pitää vaan treenailla nyt enemmän sitäkin, jotta saataisiin namit hiljalleen pois. 

Ada alkaa olla 11 kk, joten pitää vielä varovasti ottaa noiden hyppyjen kanssa. Mutta hiljalleen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti