sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Rally-tokoa

Heti ensimmäisenä opin jotain uutta. Eli olen kuvitellut, että rally-toko kirjoitetaan yhteen, mutta eipäs ilmeisesti kirjoiteta. Olen netin kautta saanut seurailla muiden edistymistä harrastuksiensa kanssa ja eilen ihan vakavasti aloin miettimään rally-tokoa Rikin kanssa. Adan keskittymiskyky on välillä jotain niin hirveää ja vauhtia riittää neidillä enemmän, joten Adalle olen miettinyt enemmän agilitya. Rikillä perustottelevaisuus on hyvä ja on aina ollut nopea oppimaan, joten päätettiin kokeilla.

Tulostin alokasluokan kylttien ohjeet Suomalainen rally-tokoyhdistyksen sivuilta (kaikki 31) ja lähdettiin Rikin kanssa kokeilemaan. Ja yllätyin kyllä positiivisesti! Riki oli aivan mahtava! Kaikki liikkeet, mitä käytiin läpi, Riki osasi. Vaikka ei tietenkään aivan puhtaasti, mutta tajusi kyllä homman idean. Esimerkiksi käännökset eivät ole kovin tiukkoja, mutta käännöksiä kuitenkin. Erilaiset vauhdit onnistuvat ja askel etuviistoon oikealle suurinpiirtein (kyllä Riki seurasi liikettäni, mutta ei varmastikaan samanlaisesti kuten odotetaan). Spiraaleja ei edes kokeiltu, koska en itsekään ihan vielä ymmärtänyt, mitä niissä ajetaan takaa... :) 

Pujottelua ollaan aikaisemminkin treenailtu, joten se meni ihan ok. Ja yllätyin jopa, että Riki siirtyi myös hienosti sivulta eteen! Ja miten hienosti Riki seurasi minun liikkeitäni! Välillä ei ihan malttanut automaattisesti takaisin istahtaa, kun edessäni oli ja peruutin, mutta käskyllä istui. Sivulle Riki istahtaa hienosti automaattisesti. Ja Riki malttoi myös istua ja maata, kun minä kiersin Rikin ympäri. Liikkeestä maahan menoa pitää treenata. Ei todellakaan mene niin puhtaasti kuin pitäisi. 

Mutta hei, ensimmäinen kertahan tämä vasta olikin, joten liikkeiden puhtaus on kenties hieman suuri tavoite vielä näin alussa. Todella hyvin kuitenkin meni ja jäi hyvä fiilis jatkaa eteenpäin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti