lauantai 21. syyskuuta 2013

Uusi lenkkireitti

Tämän viikon ajan ollaan koirien kanssa lähinnä tehty hihnalenkkejä. Vetokoirien kanssa on helppo huijata oman liikkumisen kanssa, kun koirien tahtiin menemällä ei itse aina kovin tehokasta treeniä saa... Nyt on käyty uudella reitillä ja päätin tänään ottaa kameran mukaan, kun Rikin kanssa lähdettiin. Otin ihan vain digikameran, koska järjestelmäkamera on iso mukaan otettavaksi ihan vain lenkille. Ainakin minun mielestä... 


Uusi reitti on monipuolinen. Matkaa tulee noin 5 kilometriä ja siinä on niin asfalttia kuin hiekkaakin. Ollaan kävelty reitti kumpaankin suuntaan, mutta tiettyyn suuntaan kuljettuna se on mukavampi. En tiedä miksi. Ensin kuljetaan noin kilometri kevyen liikenteen väylällä, kunnes poiketaan polulle, joka vie metsään. Reitti kulkee pääsääntöisesti latupohjaa ja moottorikelkkareittejä pitkin, joten talvella sinne ei asiaa yllättäen ole... 2-3 kilometriä mennäänkin metsässä ja viimeisen reilun kilometrin taas kevyen liikenteen väylällä. Ja kunhan vauhtiin päästään, reittiä saa pidennettyäkin melkoisesti, kun vain lähtee seikkailemaan eri poluille. Ainakin kartan mukaan. 

Riki ja mallikävely :D 



Reitti on myös mielenkiintoinen sijainniltaan. Reitillä pääsee jo melkein siihen olotilaan, että ollaan ihan oikeasti keskellä metsää! Mutta siis melkein, koska lähellä menee vilkas valtatie, josta autojen meteli kuuluu koko ajan. Eli ollaan valtatien (jonka vieressä siis kulkee se junarata) ja ison taajaman välissä loppujen lopuksi hyvin pienellä alueella. 

Välillä piti tottakai yrittää saada Riki poseeraamaankin... 



Tällä viikolla innostuin todellakin tästä reitistä ja melkeinpä päivittäin ollaan käyty kävelemässä reitti reippaalla tahdilla. Ensin Adan kanssa, seuraavana päivänä mies lähti mukaan ja otettiin kumpikin koira. Sitten taas Rikin kanssa, toisena päivänä Adan kanssa jne. Mieluummin olen yksin ottanut vain toisen koiran mukaan, koska kahdessa riittäisi pideltävää, jos jotain sattuisi. Esimerkiksi Rikin kanssa oli jo pitelemistä pelkästään, kun kerran jänis loikki karkuun polulta... 


Teimme myös mukavan huomion reitiltä. Latupohja menee erään tien yli ja sen tien varrella ei ole taloja vaan junarata sekä puiden lastaus paikka. Tai mikä lie. Mutta siis kyseinen tie, joka menee junaradan vieressä on pitkä suora! Siinä on erittäin vähän liikennettä ja se on suurimmaksi osaksi soraa! Mahtava treenipaikka vetämiseen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti