sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Joensuun KV ja KR 17.-18.5.2014

Perjantaina alkoi hirmuinen ärsytys ja olin niin asenteella, että pessimisti ei pety. Ärsytti jo pelkkä ajatus Adan pesemisestäkin, kun pelkäsin Adan tiputtavan karvansa pesun jälkeen. Onneksi niin ei käynyt, vaikka kyllähän tuota karvaa jäi kylppäriin ja kuivatessakin pöllysi. 


Lauantaina paikalla oli neljä muuttia, joista vain yksi sai SA:n, vaikka 3 saikin ERI:n. Ada oli ERI NUK1. Tuomarina oli Mjaerum Eivind Norjasta.

"Excellent type, in good balance but need to grow little pit all-over, Scissorbite, good neck and shoulder, normal angulaton, strong topline, moved well, coat okay."


Tuomari oli mielenkiintoinen persoona. Adalle höpötteli vaikka mitä norjaksi, mutta minulle sanoi vain round. Hirmuisesti jäi SA harmittamaan, kun Ada olisi ollut ainoa muutti, joka olisi voinut vastaanottaa CACIBin, mutta ei voi mitään. 


Tänään jatkettiin Joensuun KR näyttelyn parissa. Päivä oli todella kuuma, eilistä kuumempi. Mutta onneksi Ada hienosti jaksoi, koska lopputulos oli ERI NUK1 SA PN1 SERTI ROP!!! Ada sai toisen sertinsä. Ryhmäkehässä ei enää pärjätty. 


Tuomari oli taas hieman mielenkiintoinen. Ennen kehän alkua ilmeisesti tutustui malamuuttien rotumääritelmään... Tuomari myös istui ja handlerin piti viedä koira hänen luokseen käsiteltäväksi. 


Tuomarina oli Reino Korpela:

"Keskikoko, hienot mittasuhteet, erinomaiset päänlinjat, hyvät silmät ja korvat, hyvät värimerkit, keskivahva runko, jossa hyvät mittasuhteet, hieman niukat etu- riittävät takakulm. Hyvä karvapeite, erinomainen hännän asento, liikkuu tehokkaasti."

Tuomari oli hyvä siinä, että kertoi yleisöllekin koirien hyvät ja huonot puolet sekä perusteli valintojaan. Yritti istuessaan saada Adan katsomaan häneen helisyttämällä jotain tavaraa, mutta Ada ei kääntynyt katsomaan vaan tuijotti kädessäni olevaa namia. Ada kääntyi katsomaan tuomariin päin vasta, kun ohjasin namilla pään asentoa.



Mutta ei mitenkään hassumpi viikonloppu. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti