sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Tutustumista


Aslak on nyt vuorokauden meillä ollut ja on saatu jo jonkinlainen kuva siitä, millainen koira Aslak on. 


Koirilla menee keskenään jo melko hyvin. Riki välillä edelleen ärisee ja yhden kerran, kun Rikiä harjailin ja Aslak tuli Rikiä härkkimään, Riki ärisi Aslakille ja myös Ada tuli ärisemään Aslakille. Mutta muuten mennyt koirilla hyvin. Pihalla ollaan juoksutettu kaikkia kolmea yhtäaikaa. Riki ulkona suurimmaksi osaksi vielä vain haukkuu Aslakille, mistä toivotaan Rikin vielä pois pääsevän...


Entäs millaisen kuvan Aslak on minulle antanut? Aslak vaatii työtä. Minun on vaikea kuvitella, millaisessa paikassa Aslak on ennen ollut. Kasvattaja kuvaili Aslakin entistä omistajaa ja siitä olisi voinut kuvitella, että Aslak on koulutettu hyvin. Kyllähän Aslakia voi irti pitää ja tulee luokse, mutta joitakin asioita ollaan tässä ehditty jo huomata, että ei Aslak osaa, mitä taas meidän koirilta vaaditaan tai mitä ollaan koulutettu ihan huvin vuoksikin. 


Ensimmäinen asia on siis tietysti se, että Aslak ei osaa käskystä tehdä tarpeitaan! :) Voi ei! No, onneksi merkkailee muutenkin paljon... Aslak hyppii paljon; on sohvalla jatkuvaan, ikkunalaudan reunalla kiusaamassa kissoja ja hyppii vasten. Riki ei ole ikinä oikein osannut hyppiä ja Ada saa hypätä vasten ihmistä vain käskystä. Aslak hyppii koko ajan. Ja aina on änkeämässä sohvalle viereen, vaikka meillähän siis koirat pääsee vain luvalla sohvalle. 



Ja jos ihan peruskoulutusta ajatellaan niin osaahan Aslak istua. Ja hienosti istuukin. Näyttelyitä varten vaan pitää erittäin aktiivisesti opetella sitä seisomistakin... Ja entisen omistajan taustat tietäen olisin kuvitellut, että peruskäskyt kuten sivulla oleminen ja maahan meno olisi tuttua, mutta ei. Maahan menee, mutta etenkään alkuun ei helposti. Sivulle pitää ohjata namin avulla ja yleensä vielä pannasta kiinni pitäen. Odottaminen... Ööh... No, jotenkin, mutta huonolla maltilla. Katsekontakti on ihan jees. Tassun antaminen? No eiii.... Ylävitosta en ole kokeillutkaan. :D Kiertäminen ja seuraaminen ei todellakaan onnistu. Eli siis vuoden ikäisen koiran kanssa lähdetään tilanteesta kuin olisi alle puolivuotinen, mutta huonommalla motivaatiolla kuin mitä Rikillä ja Adalla oli. 


Mutta Aslak on kuitenkin erittäin hurmaava poika. Pestiin tänään, kun on ulkokoirana ollut ja olikin hieman likainen... Ei oikein tykännyt, mutta alistui hommaan kuitenkin. Aslak antaa paljon pusuja ja haluaa tosiaan jatkuvaan sohvallekin viereen tulla. Mielellään on niin sisällä kuin ulkonakin. Aslak on sosiaalinen ja tuntuu olevan kaikkien kaveri kuten kasvattajakin kuvaili, mutta peruskoulutus tosiaan vaatii hieman työtä. Vauhdin ja hyppytaitojen perusteella voisin kuvitella aloittavani Aslakinkin kanssa agilitya treenaamaan. Aslak voisi olla siinä jopa Adaakin parempi. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti