torstai 15. lokakuuta 2015

Adan treeni 15.10.

Tälleen syyslomalla olen kunnostautunut oikein olan takaa koirien treenaamisen kanssa. Tänään oli siis vuorossa Ada.

Ada oli taas innokkaana lähtemään, kuten jokaisena treenipäivänä. Lähdettiin kokeilemaan ja katselemaan, miltä erilaiset reitistöt näyttävät, millaista maastoa on ja mistä pääsee mihinkin. Edelleen siis meidän reitti alkaa suoraan pihasta; pieni pätkä hiekkatietä, tullaan asfaltoidulle kevyen liikenteen väylälle, josta kilometrin päästä siirrytään metsäreiteille (lenkkipolut, metsäautotiet tai mitä lie ovatkaan). Kolme vuotta tässä ollaan asuttu ja nyt vasta olen kunnolla lähtenyt koirien kanssa erilaisia reitti vaihtoehtoja tutkimaan. Ei siihen onneksi pitkään mennyt.. Ja Ada on oikein oiva kaveri tutkimusretkille, koska se ihan oikeasti kuuntelee, mitä minä sanon. 

Tänään teimme kaksi ohitusta. Ensin samaan suuntaan oli kävelemässä äiti lastenvaunujen kanssa ja rinnalla kulki (ilmeisesti) mummo ja toinen lapsi eli siis kolme ihmistä rinnakkain. He eivät meitä huomanneet, joten Ada lähestyi heitä melko läheltä ohittaessaan, mutta ei kuitenkaan missään vaiheessa niin läheltä, että olisi iholle mennyt tai edes pyrkinyt. Mummo kuitenkin säikähti, mikä sieltä takaa tuli ja veti lapsen äkkiä lähelleen. Hymyilin ohittaessa ja jatkettiin vaan matkaa. (Olen aina ollut sitä mieltä, että etenkin jos tuolleen isosti rinnakkain on kuljettava, olisi hyvä ympäristöä seurata. Minä seuraan ympäristöä koko ajan, kun koiran kanssa työskennellään.)

Toinen ohitus tapahtui metsäreiteillä, kun mies lenkitti irti kahta shelttiään. Sheltit eivät iholle tulleet, vaikka kiinnostikin, mutta tottelivat miestä ja menivät hänen luokseen. Mies otti koirat kiinni ja meni sivuun, jotta me päästiin ohi. Adahan oli sitten hieman liian kiinnostunut ja pakko oli hieman päästä haistelemaan, mutta iholle ei ihan mennyt Adakaan ja kovasta komennuksesta jatkoi matkaa.

Reitti oli tänään täynnä mäkiä; suurimmaksi osaksi tuntui ylämäkiä olevan... Ja sen huomasi Adastakin. Matka ei kovin paljoa pidentynyt, mutta selkeästi oli Adalle rasittavampi reitti, kun loppua kohden vauhti hieman hiipui. Oli kyllä rankka reitti itsellekin... Ihan hikipäissään sai pyörää polkea apuna ylämäissä... 

Tänään Adan keskinopeus 5 km reitillä oli kuitenkin ihan hyvä ottaen huomioon, että oli rankka reitti. Keskinopeus oli 9,5 km/h ja keskimääräinen liikkumisnopeus 10,97 km/h. 

Taidanpa ottaa tavoitteeksi, että otan kuvia, minkälaisessa maastossa olemme viime aikoina kulkeneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti