keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Adan treeni 21.10.

Tämä oli lenkki sarjassamme, että olisi sittenkin pitänyt suoraan töistä mennä löhöämään sohvalle nousematta siitä koko iltana. Sinänsä kyllä lenkki meni todella hyvin. Ada oli muutaman päivän aikana ladannut energiaa sen verran, että nyt sitä sitten kerralla purettiin ja purettiin sellaista vauhtia, että itsellä oli kova työ pysyä pystyssä pyörän kanssa. 


Ada toimi taas tavanomaisella tavallaan eli oli malttamaton lähtijä, kuunteli käskyjä, ne harvat ohitukset sujuivat suhteellisen mallikkaasti ja vauhti oli todella hyvä. Ainakin alkuun. Muutaman ruman sanan päästin itsekseni tasapainoitellessani, kun alla on monta senttiä hienoa irtohiekkaa, ja kun monttuja ja puunjuuria menee siellä täällä reitillä. Erittäin epätasainen alamäki käveltiin, mutta Adahan oli sitä mieltä, että vauhtia ei tarvitsisi hiljentää, joten hyvä etten pyllymäkeä mennyt alas. 


Ja ensimmäisen ilmalentoni saimme aikaiseksi, kun Ada yritti oikoa meidän tavanomaiselle oikoreitille, jonne emme olleet edes menossa ja kaiken huipuksi yritti kääntyä sinne puun väärältä puolelta! Ja vauhti oli melkoinen, joten minulla ei ollut minkäänlaista mahdollisuutta ehtiä pysäyttää pyörää, eikä Ada ehtinyt minun huutoihin reagoida. Eli lopulta pyörä luisui sivuttain ja minä lensin kylki edellä kyydistä. Päässä on aina kypärä, eikä nytkään pää iskeytynyt kunnolla maahan. Olkapää ja lonkka taisi ottaa ensimmäisen iskun vastaan, mutta näin pari tuntia lenkin jälkeen alkaa tuntua hieman siellä sun täällä, että iskuja tuli otettua. Lenkkiä jatkettiin heti, kun olin hetken maassa selälläni maannut tietämättömänä itkeäkö vai nauraako. Ensimmäiset merkit osumasta huomasin heti polvessa, joka hankautui maata vasten kovasti, mutta kipu meni ohi. Kotona pyörän selästä noustessa lonkka tuntui hieman aralta. Mutta ei sen kummempaa. Mielenkiinnolla odotan nouseeko mustelmia.


Ada jäi törmäyksen jälkeen vaan paikoilleen seisoimaan ja ihmettelemään. Jatkoi matkaa käskystä normaalisti, ehkä hieman varovaisemmin kuunnellen ohjeita. Mutta kotia asti päästiin, vaikka vauhti hieman loppua kohden hiljenikin. Mutta kokonaisuudessaan hyvä lenkki. Keskimääräiseen nopeuteen vaikutti varmasti mm. tämä pieni kaatuminen sekä pysähtelin ottamaan kuvia reitistä. Keskinopeus oli 8,93 km/h. Keskimääräinen liikkumisnopeus oli 11,69 km/h. Enimmäisnopeus oli 28,59 km/h. Marka oli 5,17 km, aikaa kului 34:41, josta liikkumisaika oli 26:31. 


Kuvat on puhelinlaatua. Ja lisänä tällaiselle maastolle on myös asfaltti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti