sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Treenipäivä

Vieläkään ei ole edes ensilunta satanut, joten edelleen siis treenaillaan koiria yksikseen pyörän kera. Tänään ajattelin käyttää ajan hyödyksi (kun kerta kummasti tuli tunti lisää tähän vuorokauteen) ja kävin heti aamusta Aslakin kanssa ja iltapäivällä Adan kanssa pyörälenkillä. 

Aslakin kanssa yritin taas kovalla kannustuksella saada pysähtymisen mahdollisimman vähälle ja annoin käskyn pysähtyä alkuun hieman useammin, jotta Aslakille saisi päähän taottua ajatuksen siitä, että vain luvan kanssa pysähdytään merkkailemaan. Kyllähän niitä pysähdyksiä vielä ominkin luvin tulee, mutta jo paljon vähemmän kuin ennen. 

Aslak kuitenkin menee jo paljon paremmin alkusyksyyn verrattuna ja ylipäätään siihen verrattuna, miten Aslak on aikaisemmin yksikseen mennyt. Mentiin taas Aslakinkin kanssa extremereittejä hieman uusia kokeillen ja tälläkin kertaa sai itse hikeen asti töitä tehdä, kun ylämäkiä on paljon. Mutta Aslak meni hienosti myös mäet! Alkuun Aslak päästeli ylimääräiset höyryt pois, mutta loppumatkan meni mukavaa tasaista vauhtia. Keskimääräinen liikkumisnopeus oli 10,63 km/h, enimmäisnopeus 26,32 km/h.

Adan kanssa lenkki ei mennyt ihan samalla tavalla kuten ennen. Ada taas vaihteeksi harrasti ennakointia siihen malliin, että on pakko treenata siitä pois, koska muuten saattaa käydä joko Adalle ja minulle todella huonosti... Tänäänkin ilman nopeaa reaktiota, jos autoja olisi tullut, Ada olisi juossut suoraan auton alle. Siksi muutimmekin hieman alkuperäistä reittiä ja teimme ylimääräisen pienen pyörähdyksen ja menimme tutulle reitille toista kautta, jotta Ada oppisi, ettei reitti välttämättä aina sama ole. Muutenkin reittien vaihtelu tekee Adalle hyvää, jotta oppii kuuntelemaan hieman tarkemmin käskyjä, eikä menisi aina omia reittejään. Olen huomannut, että Adan epävarmuus kulkemiseen kasvaa, jos reitit vaihtuu, eikä mennäkään sinne, minne hän haluaisi.

Muuten Ada sinänsä eteni taas ihan mukavasti. Menimme Adan kanssa samaa reittiä kuin Aslakin kanssa aamulla lukuunottamatta alun pientä koukkausta. Keskimääräinen liikkumisnopeus oli tänään 10,84 km/h ja suurin nopeus 25,65 km/h. Ohessa vielä video Adan syksyn parista treenistä. Koska treenimaasto on nykyään epätasaista, on myös video melko tärisevää laatua välillä. Muokatessa jätin pahimmat osiot pois. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti