keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Poikien treenit 14.10.

Tänään oli vuorossa sekä Rikin että Aslakin pyörälenkit. Ensin käytiin Rikin kanssa reilu 3 kilometriä pyöräilemässä, Riki pyörän vierellä juosten. Ollaan Rikin kanssa näin menty syksy, jotta saisin pojalle kuntoa kasvatettua ja painoa pidetty kurissa. Ja kun Rikillä ei yksi ole kovin suurta motivaatiota vetämiseen. Kyllä Riki kaverin kanssa juoksee, mutta ei yksin malta juosta pysähtelemättä. Rikille ollaankin saatu hyvin vauhtia ja 12,74 km/h keskimääräisellä liikkumisnopeudella, keskinopeus 11,07.


Aslakilla on myös ollut paljon pysähtelyjä ja poikien kanssa useimmiten turhauttaa jo pelkkä ajatus lenkille lähdöstä... Liian usein viime aikoina on Aslakinkin kanssa vedetty turhat höyryt pois ja sen jälkeen Aslakin olen ottanut myös pyörän rinnalle juoksemaan. Tänään en halunnut antaa periksi vaan kun minulla on vetokoira niin se nyt sitten saa ihan oikeasti olla vetokoira!


Ja niinpä lähdettiin lenkille periaatteella, että nythän ei pysähdytä ja sen mukaan tuli kyllä karjuttuakin käskyjä! Ja totta kai heti Aslak aloittaa pysähtelyt ja kohta tuli paskahätä, jota en huomannut vaan yritin jatkaa matkaa karjumalla käskyjä, mutta kun ei koira perässä sujuvasti tullutkaan niin huomasin lopulta, että siellähän se kyykkii. 


Lopulta Aslak alkoi uskomaan, että nyt ihan oikeasti mennään. Yritti toki useasti pysähtyä haistelemaan ympäristöä, mutta karjaisin niin kovasti komentoa, että säikähti ja jatkoi matkaa. Välillä olan yli vilkuili. Taisipa ohikulkijatkin hieman katsella, kun paineltiin menemään kovan käskyn saattelemana... Ikävä kyllä kaikki eivät välttämättä ymmärrä kovan komennuksen tarvetta, miksi niin teen. 


Loppujen lopuksi lenkki meni karjumisesta huolimatta hyvin. Tänään mentiin koko matka vetämällä (miten paljon pyörän kanssa vetämistä tapahtuukaan) ja vaikkei vauhti ihan päätä huimannut, oli Aslak pysähtymisyrityksiä lukuunottamatta tasainen kulkija, mutta suuntien kanssa oli hieman sekaisin. Aslak yritti ennakoida reittiä ja käsky piti toistaa useamman kerran ja koko ajan voimistaen, jotta lopulta teki mitä piti. Keskinopeus oli 9,49 km/h ja keskimääräinen liikkumisnopeus 10,66 km/h. 

Jospa se tästä lähtisi hiljalleen sujumaan. Eli jatketaan kovaa komentoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti