torstai 24. marraskuuta 2016

Pennut 4 vrk

Pennuille tulee tänään ikää 4 vrk. Painoa olen kerran päivässä mitannut. Kaikille on tullut kivasti painoa lisää, myös niille pienimmille. Painot vaihtelevat 660-860 gramman välillä. Pienimmän lähtöpaino oli 460 grammaa ja on nyt 660 grammaa. Kolmella on paino yli 800 grammaa. 

Narttu
Uros, narttu, narttu

Ada on oppinut olemaan hienosti pentujen kanssa. Alkuun olin huolissani, että Ada ei tallo pentuja tai makoile niiden päällä, mutta nyt pystyn jo rauhallisin mielin siltä osin olemaan. Ada on liikkuessaankin hienosti oppinut varomaan, ettei astu pienten päälle. 

Ada on ollut kuitenkin hieman levoton ja pihalla ollessa pyrkinyt tarhan taakse. Sinne eräs päivä tekikin ison montun, johon kävi makaamaan. En meinannut millään saada Adaa sieltä pois. Herkuillakin yritin, mutta vaikka olisikin muuten kelvannut herkut, ei niillä saanut houkuteltua Adaa montusta pois. Lopulta piti vain ottaa niskasta tiukasti kiinni ja vetäistä vaan sieltä kovasti pois. Omassa pihassa ollaankin käytetty nyt vain hihnassa ulkona. 

Narttu

Narttu

Adalla on ollut tarve päästä omia juttuja tekemään ja tullut viereen hellittäväksi, kun olen telkkaria sohvalla katsonut, joten eilen päätin lähteä Adan kanssa hieman kävelylle. Annoin ensin Adan imettää pennut, vaikka en ajatellutkaan pitkällä käydä. Kävimme kävelemässä noin kilometrin verran ja Ada olisi halunnut pidemmällekin. En kuitenkaan uskaltanut, kun ketään ei jäänyt kotiin pentujen luokse. Lisäksi pelkäsin, että jos Adalle jotain tuleekin kesken lenkin, on auttaja töissä. Ada oli kuitenkin oikein reipas lenkkeilijä ja juoksimmekin hieman kotiin tullessa. Tänään pidensimme jo hieman matkaa. Olisikohan ollut n. 1,5 km. Illalla ajattelin käydä vielä ehkä hieman pidemmänkin lenkin, kun mies töistä kotiutuu. Mutta Ada on heti rauhallisempi, kun on saanut liikkeelle lähteä. Tässä on kuulema omaan emäänsä tullut. Heti liikkeelle, vaikka pennut ovat vasta syntyneet. 


Ruoka maistuu Adalle hyvin ja maitoa tulee myös hyvin. Pojat ovat päässeet tarhasta sisällä käymään. Kuitenkaan ei Adan ja pentujen luokse ja näköyhteyttäkään ei ole. Adaa ei poikien sisällä oleminen ole stressannut vaan viihtyy hyvin pentulaatikossa.

Uros 4 vrk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti