sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Vetotreenit

Tässä oon nyt pari viikko yrittänyt taas kunnostautua vetourheilun parissa. Adan kanssa aloiteltiin taas kunnon kohotusta hihnalenkkien avulla alkuun ja pojat saivat yhdessä kicksparkin edessä juosta, kun säät taas niin salli. Pojat on ollut hyvä ja tasainen tiimi.

Myös Ada pääsi aloittamaan vetotreenit Rikin rinnalla juosten. Ajattelin, että Riki on Adan rinnalla voimapesänä sekä motivaattorina ja Ada saa antaa vauhtia minkä jaksaa. Aloiteltiin ihan lyhyillä parin kilometrin lenkeillä ja siitä sitten viikon aikana korotettiin kolmeen kilometriin. Vauhdin ovat saaneet melko vauhdikkaana pidettyä ja tasaisena.

Aslak on nyt joutunut pääsääntöisesti yksin juoksemaan, kun Rikin kanssa on keskitytty Adan kunnon kohottamiseen. Aslak on kyllä erittäin hienosti edennyt yksinkin. Aslakista on todellakin muotoutunut hieno vetokoira, joka saa pidettyä vauhtia hyvin yllä ja jaksaa tehdä todella kovasti töitä. Perjantaina kävimme noin viiden kilometrin lenkin tekemässä. Edellisenä päivänä ja yönä oli tuullut todella kovasti ja tiellä oli paljon oksia ja roskaa, mikä toki haittasi kicksparkin etenemistä. Lisäksi viime aikoina on lämpötila heitellyt melko paljon ja ollut liukasta, joten sieltä täältä oli enemmän ja vähemmän hiekotettu. Totesin vaan miehelle, että onneksi on jalakset muutenkin huonossa kunnossa... Mutta nämä kaikki roskat ja huono liukuminen ei haitannut Aslakia ollenkaan vaan Aslak teki tosiaan kovasti töitä ja keskinopeus oli yksin töitä tehneelle, huonolla pinnalla todella hieno suoritus. 

Aslakista on muutenkin kehittynyt hyvin tasapainoinen koira. Toki olen sen kanssa aina varovainen ja varautunut, jos ei tulekaan kaikkien kanssa toimeen. Kuitenkin viime aikoina olleet ohitustilaneet ja yllättävät tilanteet on mennyt yllättävän hyvin ja lenkit on ollut rauhallisia ja niistä on saanut kaikki nauttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti