lauantai 28. tammikuuta 2017

Monipuolista treenaamista

Tällä viikolla on treenit muodostunut monesta eri lajista. Jotta en sotkisi ketään enkä mitään, aion kertoa treenistä laji kerrallaan. 

Vetourheilu

Maanantaina kävimme Aslakin kanssa vetolenkillä. Saimme rauhassa ajella ja vain yksi koirakko tuli meitä vastaan ja sekin oli juuri siirtymässä tien toiselle reunalle. Onneksi välissä oli penkka, koska Aslakhan olisi halunnut mennä toisen luo ja pikkuisen rähisi. Pysyin itse jopa rauhallisena ja nykäisin Aslakin valjaista oikeaan suuntaan. Mitään ihmeellisyyksiä ei muuten lenkillä tullutkaan. Olimme pitkästä aikaa kyseisellä reitillä ja Aslak oli hieman liikaa hajujen perään. Sports tracker antoi kuitenkin keskinopeudeksi 9,1 km/h 3,48 kilometrin matkalla. 

Adan ja Aslakin kanssa lähdimme vetolenkille torstaina. Olin todella iloinen lenkistä! Ada ja Riki kulkivat yhdessä todella hyvin. Pari kertaa meinasivat mennä omille reiteille, mutta sain käskytettyä koirat takaisin oikeaan suuntaan. Kerran Ada veti Rikin oikeaan suuntaan, vaikka Riki yrittikin toista reittiä. Teimme myös ohituksia. Suurin osa ohituksista oli ihmisten ohituksia ja ne menivät hienosti. Liikuimme väylän reunalta toiselle ja molemmat koirat kuuntelivat käskyjä hyvin. Kerran ohitimme pari koirakkoa. Olimme juuri heidän perässään saapumassa T-risteykseen ja siitä kääntymässä samaan suuntaan, joten koirakot jäivät sivummalle odottamaan, että pääsimme nopeampina edelle. Olin todella otettu tästä toiminnasta, koska valitettavasti suurin osa lenkkeilijöistä ja koirakoista eivät todellakaan meitä väistä. Ada paineli todella hienosti höyryveturina eteenpäin tasaisella nopeudella Riki rinnallaan. Keskinopeus pysyi koko lenkin ajan vähintään 10 km/h ja lopullinen keskinopeus olikin 10,4 km/h 4,83 kilometrin matkalla. 

Perjantaina olikin tiet hiekoitettu, joten treenit jäi siihen... Huomiselle kuitenkin kasvatin omistajien kanssa sovittiin kimppatreeniä jäälle. Sitä odotellessa!

Agility

Tänään kävimme Adan kanssa taas treenaamassa agilitya. Hajut vei Adan huomion ja neiti tuntui kyllästyvän heti, jos teimme liikaa samaa asiaa. Tulipahan taas mieleen, että ensi kerralla otan nakit mukaan... Jospa ne toimisi taas vaihteeksi paremmin. Lisäksi viereisellä kentällä oli toinen treenaaja ja heidän äänet vei välillä myös Adan huomion.

Kokeilimme taas monipuolisesti kaikkia radalla valmiiksi olevia esteitä ja niiden yhdistelmiä. Esteitä oli mm. aidat, kepit, A-este, puomi, keinu ja putket. Pitää yrittää myös keskittyä omiin ohjaustekniikoihin ja suunnitella paremmin, miltä puolelta olisi parasta ohjata. 

Ada suoritti suurimman osan esteistä taas ongelmitta ja saimme mm. aitoja, A-esteitä ja putkea yhdistämällä tehtyä pieniä yhdistelmiä. Keinua teimme ihan vain treenin vuoksi yksittäin. Teimme keinun ensin kaksi kertaa, mutta kolmannella kerralla Ada kieltäytyi suorittamasta keinua. Puomilla taas Adaa en saanut metriä enempää estettä etenemään. Tähän kysyin jälkeenpäin neuvoa henkilöltä, kuka meitä kesällä ja alkusyksyllä koulutti ja ensi kerralla palaamme matalan puomin pariin ja hiljalleen sitä etenemme. 

Rally-toko

Kyllä! Pitkästä aikaa palasimme tällä viikolla lajin pariin! Olemme menossa kuukauden kuluttua esimerkkikoirakoksi esittelemenään lajia, joten piti äkkiseltään palautella taas mieleen, miten liikkeet menikään. Pari kertaa olemme Rikin kanssa kokeilleet. Ensimmäisenä iltana kokeilimme nopeasti tarhaan mennessä ja sainpahan helpotuksen huokauksen, kun huomasin, että Riki onneksi muisti asioita. Itse en niinkään...

Tänään kävimme jokaisen alokasluokan liikkeen läpi muutamaan kertaan yksitellen. Samalla halusin itselleni muistutella jokaisen liikkeen tekniikkaa rauhassa. Edelleen pitää käydä liikkeiden suoritusohjeet läpi, koska muutamassa en kaikkia yksityiskohtia muistanut. Mutta onneksi Riki edelleen tietää, mitä tehdään ja ottaa hyvin kontaktin. 

Kokeilimme myös Aslakin kanssa joitakin juttuja. Jopa Aslak ei ollut yhtään hullumpi tässä lajissa. Aslak vain on niin helposti provosoitavissa, että etenkin muut koirat häiritsisivät todella paljon, enkä menisi vannomaan etteikö menisi mieluusti kaikkia läsnäolijoita tervehtimään. Mutta katsotaan, mitä tapahtuu. Voihan se olla, että treenaillaan Aslakin kanssa etenkin vain omaksi iloksi ja saadaksemme Aslakille hieman aivotyötä fyysisen treenin rinnalle. 

Pentujen peruskoulutusta

Tästä aiheesta vain lyhyesti, koska treeni pentujen kanssa onkin vielä niin pientä. Tällä viikolla olemme kuitenkin ruvenneet treenailemaan mm. istumista ja vahvistamaan luoksetuloa. Näitä olemme harjoitelleet myös yksitellen, koska neljällä pennulla on niin suuri kilpailunhalu keskenään, että silloin on turha yrittää takoa niiden päähän yhtään mitään... Tietyt jutut ovat jääneet kuitenkin hyvin mieleen. Etenkin että vessan ovenkynnyksen yli ei tulla. Ihan sama, mitä siellä tehdään, kynnystä ei ylitetä. Toki joitakin kertoja muistutellaan vielä, mutta pääasiallisesti pennut jopa pysyvät kynnyksellä. Eli toivoa on. Lisäksi olemme harjoitelleet osan kanssa taas hihnassa kävelyä. Otimme pennun kaveriksi Adan ja silloin pennulla oli kyllä todella kova vauhti päällä emän perässä. 

Tänään lähti yksi pentu taas uuteen kotiinsa eli tällä hetkellä kotona on vielä kolme pentua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti