sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Pentuelämää

Pentuja on tällä hetkellä kotona vielä neljä. Vauhtia vielä riittää, vaikkakin selkeästi on rauhoittunut, kun kolme on jo uusiin kotiinsa lähteneet. Ja hyvin ovat kotiutuneet ja kehittyneet pennut. Kaikilla on ollut hieman alkujännitystä, mutta parin päivän jälkeen ovat olleet jo vauhdikkaita ja rentoutuneet. Sisäsiisteys on uudessa kodissa ollut niin hyvää kuin näin pieneltä voikin odottaa ja yksi on jo korvatkin nostanut pystyyn. Kahdella on koirakavereita uudessa kodissa ja toisessa ovat jo hyvin kavereita keskenään, mutta toisessa alkuun on ollut hiemn jännitystä koirien välillä. 


Täällä meillä on opeteltu sisäsiisteyttä niin hyvin kuin neljän pennun kanssa voi. Pyritään usein käymään pihalla, etenkin syönnin jälkeen. Unilta ulos lähteminen on hieman ajoitukseltaan hankala, kun jokainen heräilee omaa tahtia ja joku jo ehtii pissin tehdä, kun ollaan ovelle menossa. Korvia osa jo kokeili ylös nostaa, mutta ne on vielä alas tipahtaneet. Taiga (Yuka) on koko ajan pitänyt uteliaana korvia hieman eri asennossa kuin toiset ja nytkin ne muuten on pystyssä, paitsi korvien päät vielä lerpattaa. 


Pennuilla alkaa erottua persoonia. Luna on rauhallinen ja alkuun hyvin varovainen pentu, kun taas Chinook on erittäin rohkea ja uhmakas. Taiga on pikkuinen päsmertäjä, joka tahtoo olla ensimmäisenä kaikessa ja meinaa välillä minua omia. Taiga on siis se kotiin jäävä riiviö. Amaruq taas on myös erittäin reipas, mutta toisaalta taas jää hieman tyttöjen persoonien alle. 


Pennut ovat  saaneet viettää aikaa myös meidän isojen poikien kanssa. Neljä on molemmille vielä melko kauhistuttavaa ja ollaankin pidetty lähinnä pentuja yksitellen poikien kanssa. Ulkona Riki on saanut juosta vapaana, kun pennut ovat ulkona, mutta silloin Riki yleensä juokseekin karkuun. Sisällä Aslak nauttii pentujen kanssa leikkimisestä. Mutta kyllä myös murahtaa, jos ei halua pennun tulevan lähelle. Riki tuntuu vasta hiljalleen Taigaa hyväksyvän ja Luna on myös helpompi hyväksyä, kun Luna on isoille hyvin alistuvainen. Chinookin kanssa on ongelma, kun Chinook jaksaa koko ajan kovasti uhmata poikia.


Ada on myös erittäin tiukka pentujen kanssa. Ärähtää todella herkästi pennuille kaikesta. Ada on ollut tällä viikolla niukalla ruokavaliolla, jotta saadaan maidontuotanto loppumaan, kun ei anna enää kunnolla imeäkään. Ulos mennessä esimerkiksi Ada ärähtää pennuille, jos yrittäävät olla ovella ennen Adaa. Ada on vain todella kovakourainen pennuille ja antaa kunnolla hammasta. Pennut ovat välillä todella arkoja Adan kanssa ja ulkonakin herkästi karkuun juokseevat, kun Ada haluaisi leikkiä mammuttimaisesti ja pennut eivät vielä oikein ymmärrä.


Eilen pennut saivat tavata uuden koiran. Lunan tulevasta kodista kävivät Lunaa eilen moikkaamassa koirakaverin kanssa. Heillä on ennestään jo malamuutti ja Luna menee tämän mammutin kaveriksi, Upi. Upi on todella rauhallinen malamuuttiuros ja tuli todella hyvin toimeen pentujen kanssa. Ensin vain Luna oli ja todella kovasti ujosteli ja nojasi tarhan ovea vasten, kun toiset pennut tarhassa olivat. Käytiin välillä kahvilla ja otettiin kaikki pennut tarhasta niin oli Lunallekin jo helpompi ja uskalti rohkeammin tutustua Upiin. Kohta olivatkin jo hyvin kavereita.

Kävimme myös eilen tekemässä pienet hihnalenkit pentujen kanssa. Kaikkea jännittävää oli ympärillä, kun naapurin koirat haukkui ja autot ajoi läheltä ohi. Kaikki kuitenkin lopulta rohkaistuivat ja pääsimme hyvillä mielin takaisin kotiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti