maanantai 18. joulukuuta 2017

Agilitya ilman käsiä

Aloitetaanpa tarinointi siitä, että kävimme sunnuntaina mittaustilaisuudessa Adan kanssa. Mitään suurempia yllätyksiä ei tullut, koska selkeä maksihan Ada on. Tuomari lähinnä mietti, riittääköhän hänellä mitta... Olen ollut siinä uskossa, että Ada on n. 63-64 cm korkea, mutta tuomari saikin Adan mitaksi 60 cm ja millit päälle. Olin ihmeissäni ja tuomari mittasi vielä uudestaan. Hän katsoi Adan asennon tarkkaan ja etsi oikean kohdan tarkasti. Silti toisellakin kerralla tuli sama tulos. Olen aiemminkin miettinyt, mihin suuntaan malamuuttien jalostus on menossa, mutta tämä sai vahvistusta omille ajatuksilleni. Niihin voin joskus toiste palata tarkemmin.

Tänään oli pienryhmän syyskauden viimeinen treenipäivä. Tänään oli teemana ohjaus ilman käsiä. Odotukset eivät olleet korkealla ja lähdettiin lähinnä hauskaa pitämään. Mutta sehän menikin hyvin! Lopuksi tehtiin käsien kanssa ja tuntui virheitä herkemmin tulevan! Ohessa alusta video. 


Kepeille siirtyminen tuosta putkikulmasta oli haastava ilman käsiä. Käsien avulla siirtyminen oli helpompi. Kepit muuten meni hyvin ja kepeiltä oli helppo siirtyä A-esteelle. A:n jälkeen meinasi kiire yllättää ja sain tosissani juosta, että ehdin Adan edelle ohjaamaan hypyn jälkeen toiselle hypylle takaakierrolle. Hyppyjen väliin tehtiin persjättö. 

Harjoittelimme lisäksi myös puomille osumia. Otin taas yhdeksän jalkaa bumbberin etäisyydeksi, mutta osumat tuli kontaktialueen yläosalle ja yleensä vain yhdellä jalalla. Toisella kierroksella teimme pelkästään puomia. Otimme tällä kertaa mukaan hypyn, jolle ohjasin takaakierron kautta. Osumat edelleen olivat harvoja, joten kouluttaja antoi ohjeeksi hiimailla omaa vauhtia ja kiihdyttää ennen kuin Ada on puomilla. Tällä tavalla osumia rupesi tulemaan! Toiveet kisauran jatkamiseen nousi jälleen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti