keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Aksaa ja aksaa. Paljon aksaa.

Maanantaina oli Adan aksapäivä. Itse ehdin kerätä paljon ärsytystä, kun posti ilmoitti mokanneensa paketin toimittamisen ja minun messarivaatteet eivät ehdi tulla ajoissa. Hyvä oli siis lähteä treenaamaan Adan kanssa, kun Ada tarvitsee kuitenkin paljon kehuja ja hyvää mieltä ja iloista ääntä. Jos itse olen huonolla tuulella, se heijastuu Adan tekemiseen todella vahvasti. Keräsinkin ennen Adan hakemista autosta fiiliksen korkealle tekohymyn kera. Treeni sai itse asiassa minut paljon paremmalle tuulelle. Ada teki niin hyvin ja niin hyvällä draivilla, että ei siinä voinut itsekään äkäisenä pysyä. 


Treenattiin pääasiassa keppejä. Adan kanssa kokeilimme pääsemistäni edelle keppien jälkeen. Lisäksi treenasimme takaaleikkausta ennen keppejä. Takaaleikkausta epäilin vahvasti, koska Ada ei yleensä kestä sitä, että jäisin taakse radalla. Nyt kuitenkin Ada haki kepit käskystä ja jatkoi etenemistä hienosti. Tehtävänäni oli antaa Adan aloittaa kepit ja olla rinnalla vasta noin kolmannen keppivälin kohdalla. Ada teki sarjan täydellisiä keppejä, eikä yhtään virhettä. Toisella kierroksella harjoittelimme avointa keppikulmaa. Tätä teimme jo Tuulian koulutuksessa ja silloin oli vielä putki houkuttamassa keppien vieressä, mutta silti Ada teki hienot kepit. Nytkin Ada teki hienosti ja kokeilimme etäältä ohjaamista. Minun piti yrittää jäädä taaemmaksi ja antaa Adan omatoimisemmin hakea kepit. Ja jälleen Ada teki ilman ongelmia. Kotiläksyksi saimme tehtäväksi jyrkentää keppikulmaa. 

Teimme vielä muutamia kertoja juoksukontaktitreeniä. Edelleen lähdimme maksipöydällä liikenteeseen. Adalla oli jälleen hyvä osumisprosentti, mutta välillä osuma tuli etujalasta, kun pääpointti olisi takajalkaosuma. 

Itsenäisyyspäivän vapaapäivää hyödynsimme lähtemällä molempien kanssa hallille juoksukontaktia treenaamaan. Treenikaveri oli myös tulossa, joten hieman aiemmin menimme itse jo paikalle, jotta ehdimme mm. Adan kotiläksyä kokeilemaan. Teimme alkuun keppejä täydellä 12 kepillä, kunnes muistin, että kouluttaja kehoitti kokeilemaan kuuden kepin kanssa. Kummassakaan ei ollut pääasiallisesti ongelmaa. Alkuun Adalla tuli muutama virhe keppivälin hakemisessa, mutta lopulta virheitä ei enää tullut vaan Ada haki todella jyrkätkin kulmat helposti. 


Kokeilimme pitkästä aikaa Adan kanssa myös keinua. Olen pelännyt, että melkein kolmen kuukauden tauko on tuonut Adalle epävarmuutta keinun kanssa, mutta olin väärässä. Vaikka muistinkin myöhässä, että kyseinen keinu on ollut epäkunnossa ja kolahtaa kovasti, ei Adaa tämä haitannut vaan teki keinun kuten ennenkin.

Taigan kanssa teimme odotellessa rengasta, jonka kanssa ei ollut ongelmaa. Sen jälkeen Taigan kanssa keskityttiin vain juoksukontaktiin, koska huomenna on kuitenkin jo Taigan seuraava treenipäivä.

Adan kohdalla juoksukontaktit ovat ihan hyvällä mallilla. Adalla on paljon vauhtia ja melko varma osumatarkkuus. Joitakin alastulokontaktin ylittäviä loikkia tuli, mutta enemmän kuitenkin osumia. Emme kuitenkaan siirtyneet kokonaiselle puomille. Adalla on edelleen sama ongelma kuin ennen juoksukontaktitreenien aloittamista eli Ada hyppää ylösmenokontaktin yli. Yritin omalla liikkellä rytmittää Adan menoa, mutta se ei auttanut kuin vain yksittäisiä kertoja. Kysyin neuvoa kouluttajilta ja ensi viikolla kokeillaan vielä yhtä keinoa ongelman voittamiseen, mutta palaan siihen tarkemmin uudestaan ensi viikolla. 

Taigalla juoksukontaktit olivat tänään paremmin hallussa edelliseen kertaan verrattuna. Taigan osumaprosentti oli melkeinpä täydet 100. Toisella kierroksella siirryttiinkin kokonaiseen puomiin, kuten myös treenikaveri oman koiransa kanssa. Heillä on myös todella tarkka osumaprosentti ja tänään ensimmäistä kertaa tekivät kokonaista puomia ja meni todella hienosti! Myös Taigalla meni puomi todella hyvin. Alkuun piti muistuttaa, että sinne ihan oikeasti juostaan, eikä palkkaa saa juoksemalla ohi. Kun Taiga tämän tajusi, suoritukset olivat edelleen hienoja ja osumat todella nättejä! Taiga osui myös ylösmenokontaktille. Ohessa taas treeneistä videokooste. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti