sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Top Team koulutusta

Kouluttaja kuuluu siis 2017-2018 kauden Top Team valmennusryhmään ja hän piti koulutuspäivän, johon me osallistuimme Adan kanssa. Tavoitteena oli nopeat nollat. Rataa oli mahdollista suorittaa joko ykkösluokan tasoisena tai sitten kolmosluokan tasoisena. Alunperin mietin, että teemme ykkösluokan rataa, mutta paikan päällä rataantutustumisen teinkin kolmosluokan radalle, eikä se loppujen lopuksi tuntunut niin vaikealta. 

Adan kanssa totesin, että yritän tehdä mahdollisimman suoraviivaisia ja jatkuvassa liikkeessä olevia ohjauksia, jotta Ada liikkuisi nopeammin. Kouluttajakin totesi, että Ada on hyvin ohjaajasidonnainen koira, joka liikkuu yhtä nopeasti kuin ohjaaja. Eli minun pitää itse vain liikkua rohkeammin ja nopeammin, jotta Adakin olisi nopeampi. 

Ada väsyi jälleen nopeasti. Emme tehneet treenipätkiä kokonaisuudessaan vaan lopetimme hyvään vireeseen. Kuitenkin huomasi, että esimerkiksi liika keppien toisto ei Adalle tehnyt hyvää. Kontaktit menivät suht hyvin. Ada osui kontaktipinnoille. Kouluttaja kuitenkin kysyi, että onko meillä kontaktien suorittaminen unohtunut ja selitin viimeisen puolivuotisen kuvion meidän kontaktien osalta. Sitten hän totesikin, että jättääkin sen enempää kommentoimatta asiaa. Eli vaikka osumat tulivat, treenit ovat silti niiden osalta todella kesken. Kauniita suorituksia ne eivät ole ja osumatarkkuus on epävarma. 

Päädyimme harjoittelemaan jälleen japanilaisia. Niistä kouluttaja totesi, että toimii meillä hyvin ja saan sekä minuun että koiraan liikettä niiden avulla. Eli jos vain uskaltaisin ottaa enemmän käyttöön, voisimme saada japanilaisen avulla nopeutta suoritukseen. Ykkösluokan radalla sitä harvemmin tarvitsee, mutta tavoitteena kuitenkin päästä kakkosiin pian... 

Harjoittelimme myös hyppyjä huomioiden ison koiran linja. Ada tekee siivekkeen kierrot hyvin, mutta minun tulisi oppia huomioimaan kuitenkin Adalle parempi linja jatkaa rataa. Siksi siis harjoittelimme, että ohjasin Adan takaakiertoon vasemmalle siivekkeelle ja oikealla kädellä näytin Adan jatkamaan kiertämään oikea siiveke ja itse jatkoin matkaa edelleen sen vasemman siivekkeen puolelta. Tarpeeksi monimutkainen selitys? En tiedä, millä nimellä tätä kuviota pitäisi kutsua. Olin kuitenkin pessimisti, enkä odottanut sen toimivan, mutta sepä toimikin heti ensimmäisellä yrittämällä! Kouluttaja käski tekemään uudelleen, jotta nähtiin, ettei se ollut vahinko! Ei ollut! 

Hyvä fiilis jäi treenistä. Huomenna vielä käydään treenailemassa ja sitten olisikin vuorossa viikonlopun kisat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti