sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Ruokailu

Riki on todella nirso ruokansa suhteen! Tai no, nirso on ehkä hieman liian vahva sana. Mutta tänään ei taas tuntunut aamulla ruoka maistuvan. Hieman syö, mutta ei välttämättä puoliakaan. Voihan se olla tietenkin, että ei vaan ole nälkä, mutta jotenkin kummasti tämä nälättömyys tulee aina silloin, kun ruoka ei olekaan sitä lempparia... 

Riki tuntuu kyllästyvän nopeasti papeloihin. Sellaisenaan ei papelot maistu. Syötetään Jahti&Vahti junioria ja Jahti&Vahti kana ja riisi sekoitusta. Kana ja RIisi maistuu paremmin kuin juniori, mutta ostettiin kuukausi takaperin 15 kilon säkki junioria ja se pitäisi saada syötettyä pois... Kun Riki haettiin kasvattajalta, ostettiin samalla kasvattajalta säkki ANF puppy ruokaa. Se ei sopinut loppujen lopuksi ollenkaan Rikille. Kakan määrä oli valtava ja haju mitä hirvittävin! Vaihdettiin Jahtiin&Vahtiin ja onkin ollut paljon parempi ruoka Rikille. 

Juniori menee, kun sen sekoittaa esimerkiksi raejuustoon. Vielä parempi herkku on, kun on paistanut luita uunissa (laitan aina jonkin verran vettä pellille myös) ja pellillä olleen veden sekoittaa papeloiden sekaan. Se on todella hyvää Rikin mielestä! Yhtään ei jää kupin pohjalle vaan tuntuu nuolevan oikein puhtaaksi kupin. Tänä aamuna oli siis ruokana tuota junioria ja raejuustoa... Ei kelvannut. Toisinaan syö kyllä kupin tyhjäksi asti kyseistä sekoitusta, että voihan se olla ettei nyt niin kova nälkä ollutkaan. Onhan se toisaalta hyvä piirre sekin, että ei ahmita mahaa ihan täyteen vaikkei nälkä olekaan. 

Papeloihin ollaan sekoitettu myös raakaa jauhelihaa. Jauheliha maistuu myös hyvin, mutta jos siihen sekoittaa papeloita, Riki osaa jättää papelot syömättä. Siksi onkin nyt jauhelihaa annettu ihan vain sellaisenaan. Nyt en ole jaksanut paloitella puolen kilon pötköä pakastimesta, joten jauhelihaa ei ole muutamaan päivään saanut. Toinen aivan ihana ruoka Rikin mielestä on naudan jauhettu maha! Voi että kun on hyvää, eikä tarvitse miettiä syökö kupin tyhjäksi vai ei. 

Normaalisti Rikin päivän ruoka koostuu aamupalasta, joka on yleensä jauhelihaa ja illalla Riki saa papeloita sekoitettuna raejuustoon tai tähän ns lihaliemeen, jota luiden paistamisen yhteydessä syntyy. Nyt pitäisi ottaa selvää ja yrittää keksiä, miten Rikin ruokailua saisi parannettua, jotta Riki saisi edelleen kaikki tarvitsemansa ravintoaineet, ja että se olisi sellaista, mistä Riki oikeasti tykkää ja söisi kunnolla. 

Usein Rikin ruokailuun kuuluu myös Naturediet, jota laitetaan kongiin ja pakastetaan. Saapahan välillä tehdä töitä ruokansa eteen. Kongeja onkin nyt jo kolmas menossa. Alussa käytössä oli senioreille tarkoitettu pehmeämpää kumia oleva kongi. Se ei pitkään kestänyt vaan alkoi rispaantua reunoista. Sen jälkeen ostettiin classic, joka taisi kestää noin kuukauden verran myös. Nyt on pari kuukautta ollut extreme, muistaakseni kokoa XL. Hyvin on tähän mennessä ainakin kestänyt (koputan puuta). 

Kerran kokeilin sekoittaa papeloita kaurapuuron sekaan. Riki kävi haistelemassa ja hieman maistelemassa. Ja se olikin sitten siinä. Ei vilkaissutkaan kupin suuntaan. Riisiä on myös joskus annettu. Etenkin silloin, kun oli maha sekaisin. Silloin maistui hyvin, kun ei silloin muuta aluksi annettu kuin raejuustoa ja riisiä. Joskus sekoitan riisiä papeloiden sekaan ja toisinaan jopa syökin sen. 

Rikin kohtaukset ilmeisesti oikeasti johtui nenäpunkista. Tällä viikolla ei kohtauksia ole ollut ja eilen annettiin toinen annos lääkettä. Perjantaina meinasi saada kohtauksen, kun innostui tullessani töistä, mutta ei sitten onneksi tullutkaan. Ja ilmeisesti ei matojakaan Rikillä ole, kun ei ole vielä ainakaan näkynyt ulos tulevan. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti